Κορωνοϊός: «Χρειάζεται σχέδιο - Δεν αντέχουμε νέο lockdown»

Τι είπε ο Ηλίας Μόσιαλος για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού

Δείτε στο βίντεο τι έλεγε ο Ηλίας Μόσιαλος για τα πάρτι συνωστισμού και τα πανηγύρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 07-05.

Την ανάγκη να μάθουμε να ζούμε με τον κoρωνοϊό μέχρι να βρεθούν επαρκείς θεραπείες και αποτελεσματικά εμβόλια, τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής του LSE, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στα επίπεδα του Απριλίου ο κορωνοϊός στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης

Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι μόνο τα εισαγόμενα κρούσματα είναι το πρόβλημα και τονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για τα κοσμικά πάρτι και τα πανηγύρια όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Κορωνοϊός: Τέλος τα πανηγύρια αποφάσισαν οι επιστήμονες

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

Ειδικότερα ο κ. Μόσιαλος ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

«Τους τελευταίους δυο μήνες, μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων, δε σταμάτησα να τονίζω ότι ο κορωνοϊός δεν εξαφανίστηκε. Αρκετοί φίλοι μου έλεγαν: κάνε και αναρτήσεις για άλλα θέματα, ο κόσμος δε θέλει να ακούει πλέον για τον ιό. Έχουμε κουραστεί όλοι μας.

Συνέχισα όμως με καθημερινές αναρτήσεις και ενημερώσεις για τις υγειονομικές και ιατρικές επιπτώσεις του ιού αλλά και με παράθεση στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. Μίλησα για την έξαρση της πανδημίας σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Επέμενα ότι αν δεν εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα (όχι μόνο οι απλοί πολίτες αλλά και τα δημόσια πρόσωπα) θα έχουμε πρόβλημα.

Συναγερμός στη Λευκάδα - Ζευγάρι Σέρβων θετικοί στον κορωνοϊό

Ότι θα έχουμε εγχώρια και ορφανά κρούσματα γιατί δε μηδενίσαμε την παρουσία του ιού στη χώρα μας. Είχαμε βέβαια καταφέρει να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό τον αριθμό των κρουσμάτων. Αναφέρθηκα στο παράδοξο της πρόληψης: όταν τα μέτρα πετυχαίνουν τότε υπάρχει μερικές φορές η αίσθηση ότι δεν υπήρξε πρόβλημα. Ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι μόνο τα εισαγόμενα κρούσματα θα είναι το πρόβλημα, θεωρώντας ότι αν κλείσουμε τα σύνορα θα είμαστε εντάξει. Θα υπάρχουν και εγχώρια αν δεν προσέξουμε.

Καβάλα: Θετικός στον κορωνοϊό 85χρονος που φιλοξενούταν σε γηροκομείο

Τώρα δε χρειάζεται πανικός, αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της εξελισσόμενης κατάστασης.

Δεν αντέχουμε να πάμε σε νέο lockdown. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και την υγεία θα είναι αρνητικές. Θα χρειαστούν, όμως, επιλεκτικά νέες παρεμβάσεις και όχι απλώς συστάσεις καλής συμπεριφοράς. Και ενιαία οριζόντια προσέγγιση και για τα πάρτι σε κοσμικά νησιά και για τα πανηγύρια.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό μέχρι να βρεθούν επαρκείς θεραπείες και αποτελεσματικά εμβόλια».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top