Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου: Υποχρεωτική Η χρήση Μάσκας και για Θεατές

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν νέα μέτρα κατά της μετάδοσης του covid-19

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Αθηνών, προκειμένου να αποτρέψουν την μετάδοση της του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν νέες ειδικές οδηγίες οι οποίες προστίθενται σε εκείνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την λειτουργία ανοιχτών χώρων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα επιπρόσθετα μέτρα, το κοινό καλείται να προσέρχεται στους χώρους των εκδηλώσεων με μάσκα και διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής, στα ταμεία και τα πωλητήρια.

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων - Ανακοινώθηκαν 50 νέα

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των θεατών στους κοινόχρηστους χώρους έξω από κάθε θέατρο, αλλά μόνο η διέλευσή τους μέχρι τα σημεία εισόδου στα θέατρα, ενώ θα απαγορεύεται η παραμονή περισσότερων του ενός ατόμου στην αναμονή ελέγχου εισιτηρίων εκτός από όσους έχουν εκδώσει ομαδικά εισητήρια, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται ανά δύο. Θα απαγορεύεται, επίσης, η μετακίνηση μεταξύ καθισμάτων και οι θεατές θα πρέπει να παραμένουν στις αριθμημένες θέσεις τους σε όλη την διάρκεια της παράστασης.

Μέχρι το 45% θα μπορούν να γεμίζουν τα θέατρα

Οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα λειτουργήσουν με το 45% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών. Παράλληλα, όλες οι θέσεις θα είναι αριθμημένες τόσο στο Κάτω Διάζωμα όσο και στο Άνω Διάζωμα ενώ θα διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για ομάδες 2, 3 ή 4 ατόμων. Όλα τα εισιτήρια θα είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα, ενώ συνίσταται επίσης, στους θεατές, να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους νωρίτερα είτε ηλεκτρονικά, είτε από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ.

Εστία μετάδοσης του covid-19 τα πανηγύρια

Για την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους υγιεινής, έχουν ήδη τοποθετηθεί επιπλέον χημικές τουαλέτες εκτός θεάτρου. Για τον ίδιο λόγο, το κυλικείο του Ηρωδείου δεν θα λειτουργήσει καθόλου, αλλά το Φεστιβάλ θα προσφέρει σε όλους τους θεατές από ένα μπουκαλάκι νερό.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top