Άνοιξαν οι ουρανοί στα νότια προάστια- Φούσκωσαν ποτάμια στα Τρίκαλα

Kαταιγισμός κεραυνών σε ολόκληρη τη χώρα- Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Η μεσημεριανή καταιγίδα μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους στα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ η Δυτική Ελλάδα συγκλονίστηκε από αλλεπάλληλους κεραυνούς. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Η ξαφνική μπόρα που «χτύπησε» την άνω Γλυφάδα και το  Ελληνικό ήταν μικρής διάρκειας, αλλά εξαιρετικά ισχυρή. Μέσα σε λίγα λεπτά τα νερά  της βροχής μετέτρεψαν τους δρόμους των δύο συνοικιών σε χειμάρρους.

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα με ισχυρές καταιγίδες

Η Αττική δεν ήταν η μόνη περιοχή που πλήρωσε το μάρμαρο της καλοκαιρινής αστάθειας που μας ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες. Στην Τρίπολη το μπουρίνι μετέτρεψε την πόλη σε μία απέραντη λίμνη.

«Έχουν κάποια σπίτια πλημμυρίσει, έπεσε ένα δένδρο στην οδό Υψηλάντου, ένα τεράστιο δέντρο γιατί είχε αέρα. Ελπίζουμε να μην έχουμε χειρότερα φαινόμενα» επεσήμανε ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης.

Στα Τρίκαλα η στάθμη του Ληθαίου ποταμού, όπως και του Πηνειού φούσκωσαν επικίνδυνα, ενώ χθες το βράδυ οι απανωτές αστραπές αυλάκωναν ασταμάτητα τον θεσσαλικό ουρανό.

Απανωτοί κεραυνοί σε όλη τη χώρα

Έντονη ήταν η κεραυνική δραστηριότητα και στο Ρίο, από όπου προέρχονται οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Νεκτάριου Γιαννούλη που βλέπετε.

Χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου μόνο το χθεσινό 24ωρο έπεσαν στην χώρα μας πάνω από 1.200 κεραυνοί.

Στη Μπαμπίνη της Αιτωλοακαρνανίας ο κατακλυσμός ο οποίος συνδυάστηκε με τον θυελλώδη αέρα δεν άφησε τίποτα όρθιο. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Βελτίωση του καιρού από αύριο

Αύριο, αν και θα έχουμε και πάλι αστάθεια θα είναι περιορισμένη στην ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και στις βόρειες Σποράδες. Σταδιακά πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και πλέον θ΄ αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνει μελτέμι, το οποίο τοπικά θα φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο, τόνισε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top