Μάτι: «'Οχι» από τον εισαγγελέα για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα

Έκρινε ότι δεν προκύπτει δόλος

Ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή να αναβαθμίσει τη δίωξη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προσθέτοντας αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τραγωδία στο Μάτι: Νέα δίωξη για κακούργημα κατά συγκεκριμένων προσώπων

Έκρινε ότι το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης προϋποθέτει δόλο και στην συγκεκριμένη περίπτωση το στοιχείο της αποδοχής που προϋποθέτει ο δόλος δεν προκύπτει.
 
Ο ανακριτής που έχει στα χέρια του την δικογραφία ζήτησε προ ημερών, κάνοντας επίκληση νεότερων στοιχείων που έχει στα χέρια του την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατήφορας έκθεσης, αδίκημα που κατά την κρίση του πρέπει να βαρύνει κάποιους από τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και μερικά ακόμη πρόσωπα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό αίτημα  περιλαμβάνονταν μόνο καταθέσεις  και μία πραγματογνωμοσύνη , στοιχεία δηλαδή γνωστά στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα πριν ακόμα ασκήσουν την ποινική δίωξη.

Μάτι, δύο χρόνια μετά: Δεν ξεχνάμε τους 102 νεκρούς

Κατά την κρίση του εισαγγελέα η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι Πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα συνανθρώπων μας, γεγονός που όμως δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας. Αντίθετα υπήρχαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν για τον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να τους βγάλουν από τις φλόγες, αλλά και για τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι ίδιοι στη μάχη με τη φωτιά.

Ο εισαγγελέας απορριπτοντας το αίτημα αναφέρεται, τόσο στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αλλά και στο γεγονός ότι καταστράφηκε η καριέρα τους αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top