Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα - Έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους

Ανησυχία στη Σερβία για τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Κλειστά είναι από σήμερα τα ελληνικά σύνορα για τους Σέρβους ταξιδιώτες, οι οποίοι σχημάτισαν ουρές στον Προμαχώνα, σπεύδοντας να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας. 

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα θα ισχύσει ως τις 15 Ιουλίου και πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο μετά την ανησυχία που προκλήθηκε για τον ραγδαίο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σερβία. 

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία

Οι περιορισμοί δεν έχουν αρθεί, ωστόσο, επετράπη η είσοδος για να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πολίτες άλλων χωρών που έχουν εγκλωβιστεί μαζί με τους Σέρβους που βρέθηκαν στα σύνορα πριν το απαγορευτικό λόγω της μεγάλης ουράς που είχε σχηματιστεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη:

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top