Έρευνα ΕΥΠ: Παγίδευαν αστυνομικούς με ιερόδουλες

Φέρονται να εμπλέκονται αστυνομικοί, απόστρατοι, δικηγόροι και πολιτικοί

Την απόρρητη έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τη διαφθορά στην Αστυνομία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο Παναγιώτης Μπούσιος.

Στο κύκλωμα που μοιάζει με την Λερναία Ύδρα εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι εν ενεργεία αστυνομικοί, απόστρατοι, δικηγόροι και πολιτικοί. Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη. 

Yπόκοσμος με άκρες στη... Βουλή! Οι αποκαλύψεις - «βόμβα» της ΕΥΠ     

Ο φωτογραφικός φακός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κατέγραψε τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να κινείται με ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού. Λίγες μέρες αργότερα, σε ένα πάρκο στο Χαλάνδρι, μέσα στη νύχτα, πήρε έναν φάκελο στα χέρια του από τον αποκαλούμενο «ταμία» του κυκλώματος. Ο πρώην στρατηγός της αστυνομίας όταν έμεινε μόνος του, μέτρησε τα χαρτονομίσματα που του έδωσε ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι.

Το κύκλωμα που ερεύνησε η ΕΥΠ και τα αποτελέσματά του διαχειρίζεται η δικαιοσύνη, αναφερόταν στα χρήματα με κωδικές ονομασίες όπως «πακέτα», «ψηλά κουτάκια», και «ψηλά κιβώτια».

Το υπό διερεύνηση κύκλωμα είχε για συνεργούς και δικηγόρους. Ένας από αυτούς μάλιστα φέρεται να παγιδεύει με ροζ βίντεο αστυνομικούς, όπως περιγράφει η έρευνα της ΕΥΠ.

Ο δικηγόρος Π.Σ είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού καθώς εκβίαζε τα άτομα που συνεργαζόταν και τα οποία υπηρετούσαν σε Σώματα Ασφαλείας και συμμετείχαν στο υπόψη κύκλωμα. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο δικηγόρος προσέγγιζε τα άτομα αυτά μέσω γυναικών που παρείχαν «υπηρεσίες» επί πληρωμής και μαγνητοσκοπούσε τις προσωπικές τους στιγμές, απειλώντας τους αργότερα με οπτικοακουστικό υλικό που είχε στην κατοχή του.

Για να πηγαίνουν όλα ρολόι, το κύκλωμα πλήρωνε πολλά και στην ώρα του, όπως φαίνεται και από τους διαλόγους μεταξύ των μελών του. Απαιτούσε όμως να έχει ενημέρωση, για αυτό φρόντιζε να τοποθετεί τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

Ακολουθεί η συνομιλία δικηγόρου με ιερόδουλη: 

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Από τότε που ανάλαβε ο νέος Διοικητής της Υπηρεσίας του Οργανωμένου Εγκλήματος, τα πράγματα άλλαξαν «προς το καλύτερο για εμάς». Συνήθως η αστυνομία πάει «σε αυτούς που δεν είναι… συνεπείς».

ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ: «Ναι, ναι..»

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top