Εξαφάνιση 30χρονου στην Αλόννησο: Όλα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ

Στο «φως» το βούλευμα «καταπέλτης - Στο εδώλιο δύο κατηγορούμενοι

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την μυστηριώδη εξαφάνιση του Γιώργου Καραμηχαηλίδη στην Αλόννησο. Η μητέρα του Ματούλα Κοτρώτιου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» υποστηρίζει ότι κάποιος σκότωσε το παιδί της, ενώ την ίδια στιγμή νέα στοιχεία έρχονται να ρίξουν «φως» στην υπόθεση μέσα από το βούλευμα της υπόθεσης.

Εξαφάνιση 30χρονου στην Αλόννησο: Τα βασανιστικά «γιατί» της μάνας

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση, δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται με βούλευμα σε δίκη. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η δικηγόρος της οικογένειας τους άτυχου Γιώργου, Κική Πακιρτζίδου, οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίζονταν να ψάχνουν μαζί με τους λιμενικούς για τον Γιώργο και εμφανίζονταν σε τηλεοπτικές εκπομπές δείχνοντας την πρόθεση να δώσουν πληροφορίες για την εξαφάνιση του παιδιού.

Σύμφωνα με την κ. Πακιρτζίδου και το βούλευμα, οι δύο κατηγορούμενοι, κάτοικοι της Αλοννήσου παραπέμπονται σε δίκη για εγκληματική ενέργεια σε βαθμό κακουργήματος, βάζοντας τέλος στη δήθεν εξαφάνιση του Γιώργου. Πλέον, η υπόθεση παύει να θεωρείται υπόθεση εξαφάνισης.

Η ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής της δίκης αναμένεται να οριστεί το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε η κ. Πακιρτζίδου υπάρχουν στοιχεία και μάρτυρες που αναμένεται να φέρουν ακόμα περισσότερα στοιχεία στην επιφάνεια και στο ακροατήριο θα γίνει μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

Το βούλευμα «καταπέλτης» - Τι έγινε το μοιραίο βράδυ

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που παραπέμπεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Περιφέρειας Εφετείου Λάρισας αποτελεί «καταπέλτη» και φέρνει νέα στοιχεία στο «φως» για τη δράση των δυο κατηγορουμένων, οπως δημοσιεύθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, οι δύο κατηγορούμενοι, ενεργώντας με πρόθεση από κοινού εξέθεσαν άλλο και έτσι τον κατέστησαν αβοήθητο με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του Γιώργου.

Ειδικότερα, το βράδυ της 30-08-2016 στο λιμένα αλιευτικού καταφυγίου της Αλοννήσου και ενώ επέβαιναν και οι δύο κατηγορούμενοι επέβαιναν εντός φουσκωτού σκάφους αναψυχής ιδιοκτησίας ενός κατηγορούμενου σε απόσταση περίπου 40 μέτρα ανοιχτά στο λιμάνι, αντιλήφθηκαν τον άγνωστον σε αυτούς Γιώργο να επιβαίνει σε αλιευτικό σκάφος έχοντας λύσει τα σχοινιά τους και προσπαθώντας να κόψει την αλυσίδα της άγκυρά του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει να απομακρυνθεί περισσότερο, καθώς το σκάφος συγκρατείτο από την άγκυρά του.

Αφού ο ένας κατηγορούμενος τον ρώτησε “τι κάνεις μέσα στο καΐκι” και απάντησε “Δικό μου είναι το καΐκι”, αμέσως μετά την ανταπάντηση του κατηγορούμενου “το καϊκι είναι του…”, ο Γιώργος πέταξε το σάκο του στη θάλασα και έπεσε και ο ίδιος μέσα κολυμπώντας προς το μέρος του φουσκωτού σκάφους των κατηγορούμενων, τραβώντας ταυτόχρονα τον σάκο του μέσα στο νερό, διανύοντας απόσταση περίπου τεσσάρων με πέντε μέτρων και φωνάζοντάς τους “Ελάτε κοντά, σβήστε τα φώτα να φύγουμε”.

Φτάνοντας στο φουσκωτό σκάφος πέταξε τον σάκο του πάνω στην πασαρέλα αυτού και λέγοντάς τους “Νόμιζα είστε ένας, θα σου δώσω διακόσια ευρώ, θα σας δώσω τετρακόσια”, πιάστηκε από τα μπαλόνια του φουσκωτού σκάφους και προσπάθησε να ανέβει.

Τότε ο ένας κατηγορούμενος στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει να ανέβει στο σκάφος, του κατάφερε κλωτσιά στο πρόσωπο με το πόδι του, με αποτέλεσμα ο Γιώργος χτυπημένος και τραυματισμένος στο πρόσωπο άφησε τα χέρια του από τα μπαλόνια του σκάφους, να πέσει στη θάλασσα, σε σημείο περίπου 40 μέτρα από την προβλήτα, κοντά στην έξοδο του λιμένα όπου το βάθος φτάνει τα εννέα μέτρα και που υπάρχουν δυνατά επιφανειακά θαλάσσια ρεύματα προς την Εύβοια.

Ειδικότερα, ο ένας κατηγορούμενος, αφού προηγουμένως τραυμάτισε ο ίδιος υπαίτια με λάκτισμα στο πρόσωπο τον Γιώργο με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα, τον άφησε αβοήθητο, τραυματισμένο, εντός θαλάσσιου ύδατος, ο δε άλλος κατηγορούμενος, ενώ γνώριζε ότι ο Γιώργος είχε τραυματιστεί, ομοίως εξέθεσε και άφησε τον τραυματισθέντα αβοήθητο εντός θαλάσσιου ύδατος και αμφότεροι με κοινό δόλο, αν και όφειλαν εξαιτίας ακριβώς της ως άνω προηγούμενης υπαίτιας και βίαιης συμπεριφοράς του κατηγορούμενου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Γιώργου, να βοηθήσουν τον τελευταίο, περισυλλέγοντάς τον και ειδοποιώντας άμεσα τη λιμενική αρχή και το Κέντρο Υγείας, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, εν τούτοις αυτοί δε μερίμνησαν να περισυλλέξουν τον τελευταίο από τη θάλασσα στο σκάφος τους, αλλά αντίθετα τον άφησαν τραυματισμένο και αβοήθητο στη θάλασσα.

Με την ως άνω συμπεριφορά τους αμφότεροι οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν σε κίνδυνο τον Γιώργο και έτσι τον κατέστησαν αβοήθητο, καθώς παρασύρθηκε από τα δυνατά, επιφανειακά θαλάσσια ρεύματα, χωρίς να καταστεί μέχρι και σήμερα δυνατός ο εντοπισμός του, παρά τις έρευνες από θαλάσσης, ξηράς και αέρος που έλαβαν χώρα το επόμενο της εξαφάνισής του χρονικό διάστημα, στοιχεία που καθιστούν σφόδρα πιθανό τον πνιγμό του εντός θαλάσσιου ύδατος, επιφέροντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τον θάνατό του.

Το μαρτύριο της μάνας επί τέσσερα χρόνια

Η μητέρα του Γιώργου επί τέσσερα χρόνια ζει ένα μαρτύριο, τόσο γιατί δεν ξέρει πού βρίσκεται το παιδί της και γιατί δεν έχει κανένα στοιχείο για το τι έγινε το μοιραίο εκείνο βράδυ, αλλά και γιατί κλήθηκε επανειλημμένα να δώσει DNA για ταυτοποίηση.

Με αγωνία περιμένει τώρα τη δίκη για να λάμψει η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για την εξαφάνιση του Γιώργου και να αποκατασταθεί η μνήμη του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 30χρονος είχε πάει για διακοπές με τη φίλη του στο νησί. Δυο ντόπιοι ερασιτέχνες ψαράδες υποστήριξαν ότι τον είδαν πάνω σε ένα καΐκι στο λιμάνι. Όταν του έκαναν παρατήρηση εκείνος έπεσε στη θάλασσα και προσπάθησε να ανεβεί στη βάρκα τους. Υποστηρίζουν ότι φοβήθηκαν και τον απώθησαν. Τις επόμενες ημέρες βρέθηκαν στο λιμάνι το σακίδιο του Γιώργου, τα ρούχα τα εσώρουχα, ακόμα και το ένα από τα παπούτσια του. Μόνο το πορτοφόλι έλειπε.

Τις επόμενες ημέρες βρέθηκαν στο λιμάνι το σακίδιο του Γιώργου, τα ρούχα τα εσώρουχα, ακόμα και το ένα από τα παπούτσια του. Μόνο το πορτοφόλι έλειπε, ενώ η μητέρα και οι φίλοι του έψαχναν για μήνες στο νησί, χωρίς η σορός του να βρεθεί μέχρι και σήμερα.

Δείτε ολόκληρο την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top