Τουρισμός στην Ελλάδα: Υποχρεωτική η συμπλήρωση φόρμας «εντοπισμού»

Στοχευμένα τεστ για τους τουρίστες και barcodes για τον κάθε ταξιδιώτη

Σε δύο μέρες ανοίγουν τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Οι τουρίστες διεθνών πτήσεων θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά μια φόρμα εντοπισμού, ενώ θα έχουν και ειδικό barcode βάσει του οποίου θα γίνονται στοχευμένα τεστ στις «πύλες εισόδου».

1η Ιουλίου: Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού

Υποχρεωτική φόρμα «εντοπισμού» για τους τουρίστες

Έως τις 31 Αυγούστου όλοι οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων προς τη χώρα μας, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να συμπληρώνουν τη φόρμα εντοπισμού Passenger Locator Form, τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in τους! 

Θα γράφουν: από ποιο αεροδρόμιο αναχώρησαν, τον τόπο διαμονής τους, αλλά και πόσο καιρό θα παραμείνουν στην Ελλάδα. 

Η συμπλήρωση της φόρμας γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://travel.gov.gr/#/

Στη συνέχεια ο ταξιδιώτης καλείται να απαντήσει το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψει.

Στη συνέχεια, η φόρμα ζητά από τον ταξιδιώτη να συμπληρώσει αναλυτικότερα στοιχεία για το ταξίδι του. Αν παραδείγματος χάριν ταξιδεύει με αεροπλάνο, ο επιβάτης πρέπει να συμπληρώσει το όνομα της αεροπορικής εταιρίας, τον αριθμό της πτήσης, την ημερομηνία άφιξης και τον προορισμό του στην Ελλάδα. 

Μεταξύ άλλων πρέπει να συμπληρωθεί από τον ταξιδιώτη, η διεύθυνση όπου θα διαμείνει, η διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και άλλες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη φόρμα.

Για ποιες χώρες θα συνεχιστεί η απαγόρευση

Οι χώρες για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει απαγόρευση πτήσεων είναι η Βρετανία, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Βόρεια Μακεδονία.

Ενόψει του ανοίγματος των συνόρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε αυτοψίες σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Μεταξύ των οποίων η Κως, η Ρόδος η Λήμνος και η Μυτιλήνη.

Μάλιστα θα εγκατασταθεί στη Μυτιλήνη μόνιμο κλιμάκιο για τους επομένους τρεις μήνες   υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κορωνοϊός: Στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων οι έλεγχοι στα νησιά

«Barcode» και στοχευμένα tests

Πλέον δεν θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ αλλά στοχευμένα τεστ.  Κάθε ταξιδιώτης θα έχει ένα ειδικό «barcode», βάσει του οποίου οι ελληνικές αρχές θα γνωρίζουν εάν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι. 

«Το QR έχει ένα νούμερο, το οποίο υποδεικνύει στον έλεγχο τον δικό μας, αν ο συγκεκριμένος ταξιδιώτης πρέπει να είναι σε αυτούς που θα τους γίνει ο έλεγχος ή όχι» εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Τέλος, από σήμερα επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα κυλικεία στα θέατρα και τους κινηματογράφους, τα καζίνο και τα τελεφερίκ, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σωματεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top