Πανελλαδικές 2020: Από σήμερα μέχρι τις 17 Ιουλίου τα μηχανογραφικά δελτία

Συμβουλευτική και ενημέρωση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πανελλαδικές τέλος και από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων με καταληκτική ημερομηνία την 17η Ιουλίου.

Πανελλαδικές 2020: Από 29 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή των μηχανογραφικών

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για να το μελετήσουν και να σημειώσουν τις πρώτες προτιμήσεις.

Κεραμέως στο Star: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), με τον οποίο θα μπορούν να εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφικού (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr ).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών … η οριστικοκοποίηση

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου το αργότερο αναμένονται τα αποτελέσματα της βαθμολόγησης των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, την περασμένη Παρασκευή.          

Πάντως, σε δεύτερη φάση και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό μηχανογραφικό τους (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση) έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Μετά την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό θα καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν θα είναι δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Η προθεσμία της 17ης Ιουλίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Αποθηκεύστε ή εκτυπώστε το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό

Το υπουργείο προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώνουν ή/και να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία ενημέρωσης για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Περισσότεροι από 700 υποψήφιοι φοιτητές έχουν ήδη αξιοποιήσει την υπηρεσία ενώ κατ’ έτος παρατηρείται αύξηση των χρηστών. 

Συμβουλευτική και ενημέρωση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά αποκλειστικά τα επιστημονικά αντικείμενα που προσφέρει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των οκτώ προπτυχιακών του τμημάτων. Η δράση συμβουλευτικής, θα προσφέρεται όλο το διάστημα που οι υποψήφιοι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν στη διάθεσή τους για να καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, δηλαδή από 29 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2020.

Καθημερινά, το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ θα παρέχει πληροφόρηση και θα απαντά στα ερωτήματα των υποψηφίων φοιτητών κατά τις ώρες 12:00 – 15:00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης τηλεφωνικά στο: 210 8203 819, 825 και ηλεκτρονικά στο: mihanografiko@aueb.gr.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πανεπιστημίου προς τους υποψήφιους νέους επιστήμονες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top