Aπόπειρα αρπαγής 14χρονου στην Ηλεία: «Μπες στο βαν-Μας έστειλε η μαμά σου»

Συνελήφθησαν δύο αδέλφια βουλγάρικης καταγωγής και κατασχέθηκε το βαν

Νέα απόπειρα αρπαγής ανηλίκου σημειώθηκε αυτή τη φορά στον Πύργο Ηλείας, σύμφωνα με καταγγελία 14χρονου αγοριού. Μάλιστα, δύο αδέλφια, βουλγαρικής καταγωγής, ηλικίας 23 και 19 ετών, συνελήφθησαν για την υπόθεση. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αρπαγή ανηλίκου στους φερόμενοι δράστες, οι οποίοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν.

Μαρκέλλα: Και αναμεταδόσεις προσωπικών στιγμών καταγγέλλει η μικρή

Ο 14χρονος πήγαινε χθες στο φροντιστήριο κι ενώ κινούταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν, τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα. Το αγόρι όμως δεν πείστηκε κι έσπευσε προς το φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Στη συνέχεια περιέγραψε στους γονείς του το περιστατικό. 

Οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηλείας κινητοποιήθηκαν άμεσα και εντόπισαν χθες στην Αμαλιάδα αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν και τον δεύτερο άνδρα στην οικία του. Οι δυο άνδρες προσήχθησαν και αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους - Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

-Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
-Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
-Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης.
-Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
-Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
-Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
-Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
-Να μη δέχεται "δώρα" που προσφέρουν άγνωστοι
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top