Εννιάχρονη Ρόδος: «Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;»

Τι είπε η μητέρα - Τι έγινε με το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας

Γροθιά στο στομάχι είναι τα λόγια της εννιάχρονης, η οποία λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο, την ώρα που περίμενε στην ουρά σε φούρνο για να πάρει λίγο ψωμί. 

Μητέρα 9χρονης Ρόδος: «Δεν έχουμε να φάμε»

Μετά από τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα και την κινητοποίηση αρκετών ανθρώπων, το παιδάκι, που όπως περιέγραψε η μητέρα του, ζει τραγικές στιγμές λόγω της οικονομικής ανέχειας της οικογένειάς της. 

«Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;» αναρωτήθηκε το παιδί μετά από την κινητοποίηση που σημειώθηκε και τα λόγια της κάνουν τους πάντες να σκύβουν το κεφάλι, αφού δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό. 

Ρόδος: Εννιάχρονη λιποθύμησε από την πείνα ενώ περίμενε στην ουρά για ψωμί

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η μητέρα του παιδιού, δεν μπόρεσε να κρύψει την αγανάκτησή της, καθώς λόγω κορωνοϊού, δεν εργάζεται, μιας και πάρα πολλές τουριστικές μονάδες στο νησί δεν έχουν λειτουργήσει και ούτε πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι. 

Όπως είπε, πέρσι, με τον μισθό των 1.000 ευρώ που έπαιρνε ως εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος μπορούσε να ζήσει τα δύο παιδιά της πλουσιοπάροχα. Τώρα αναγκάζεται να περιμένει το επίδομα παιδιού των 168 ευρώ που δίνεται κάθε δύο μήνες, αφού τελείωσε και η δίμηνη παράταση για το επίδομα ανεργίας. 

«Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της εννιάχρονης. 

«Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου για να έχουμε επάρκεια, όμως κάποια στιγμή τα πράγματα τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες», συνέχισε. 

Μάλιστα σε όσους είπαν πως θα μπορούσε να παίρνει τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου απάντησε:

«Το κοινωνικό παντοπωλείο δίνει τρόφιμα μια φορά το μήνα. Περίμενα να δουλέψω φέτος το καλοκαίρι και δεν είχα ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο».

Τι έγινε με το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας

Στο σπίτι της οικογένειας αν και αρχικά ακούστηκε ότι κόπηκε το ρεύμα τελικά διακοπή δεν έγινε πότε και σήμερα,, μάλιστα ένας άνθρωπος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του πήγε και πλήρωσε την οφειλή των 180 ευρώ που υπήρχε. 

Η μητέρα η οποία ειναι άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος ελπίζει σύντομα να πιάσει δουλειά, καθώς έχει να εργαστει απο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το μεσημέρι επικοινώνησε μαζί της και ο υπουργός. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top