Μητέρα 9χρονης Ρόδος: «Δεν έχουμε να φάμε»

Κραυγή απόγνωσης από τη γυναίκα που είναι άνεργη σχεδόν έξι μήνες

Συγκλονίζει η κραυγή απόγνωσης της μητέρας της εννιάχρονης, η οποία λιποθύμησε από την πείνα ενώ περίμενε στην ουρά για να πάρει λίγο ψωμί από τον φούρνο

Ρόδος: Εννιάχρονη λιποθύμησε από την πείνα ενώ περίμενε στην ουρά για ψωμί

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η γυναίκα που είναι εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος και έχει να εργαστεί από τον περασμένο Ιανουάριο περιέγραψε την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η ίδια και τα δύο της παιδιά. 

«Το παιδί μου δεν είχε φάει εκείνη τη μέρα γιατί δεν έχουμε να φάμε. Δεν έχω κανένα εισόδημα από πουθενά. Το παιδί μου πείναγε και δεν είχα να του δώσω να φάει», είπε η μητέρα. 

Όπως πρόσθεσε η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη, καθώς αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρόδο παραμένουν κλειστές ή δε θα ανοίξουν καν. 

«Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου. Της έδινα λίγα μακαρόνια σκέτα βρασμένα στο νερό γιατί δεν είχα κάτι άλλο να της δώσω. Είμαι απλήρωτη, δεν μπορώ να μπω ούτε σε αναστολή εργασίας. Τι να κάνω; Τι να προσφέρω στα παιδιά μου», συνέχισε η μητέρα της μικρής. 

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού κάποιοι έσπευσαν να προσφέρουν τρόφιμα στη γυναίκα για να μπορέσει να ταΐσει τα παιδιά της, όμως σήμερα η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη διαβίωσή της. 

Δίπλα της δεν έχει κανέναν, εκτός από τη μητέρα της, η οποία είναι μεγάλη γυναίκα και προσφέρει ό,τι μπορεί. 

Ξέσπασε μάλιστα εναντίον της Πολιτείας λέγοντας:

«Αυτοί οι 300 μπορούν να ζήσουν με 170 ευρώ κάθε δύο μήνες; Μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ το μήνα; Αν μπορούν θα τους βγάλω το καπέλο. Εγώ τώρα περιμένω το Α21 που δίνεται κάθε δύο μήνες για να ζήσω τα παιδιά μου που είναι 170 ευρώ».

Αυτό που ζητά είναι μια δουλειά για να μπορέσει να έχει ένα εισόδημα και να προσφέρει στα παιδιά της μια αξιοπρεπή ζωή.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top