Με ραντεβού από τη Δευτέρα στα γυμναστήρια - Όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας

«Ασφαλής χώρος το γυμναστήριο» λέει στο star.gr ο Παν. Σύνδεσμος ιδιοκτητών

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Δώρου Κλεοβούλου Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων

Την ευκαιρία να επανεντάξουν την άθληση και τη σωματική άσκηση στη ζωή τους θα έχουν από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έμειναν για τουλάχιστον τρεις μήνες μακριά από τις αίθουσες των γυμναστηρίων λόγω της καραντίνας και των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά, καθώς η πανδημία είναι ακόμη σε εξέλιξη η επιστροφή στις αίθουσες θα γίνει προσεκτικά και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Τα γυμναστήρια είναι ασφαλής χώρος. Έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από την Πολιτεία και σε αυτή την λογική εμείς προσθέσαμε ακόμη περισσότερα προκειμένου να αισθάνεται ότι είναι ασφαλής ο αθλούμενος», είπε στο star.gr o Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου.

Πρωτόγνωρες εικόνες στα γυμναστήρια - Ετοιμάζονται να λειτουργήσουν ξανά

Η νέα πραγματικότητα που θα ισχύσει από την ερχόμενη εβδομάδα στα γυμναστήρια προβλέπει ότι οι αθλούμενοι θα πρέπει να προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, τα οποία μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

«Ήδη δεχόμαστε αρκετά τηλέφωνα, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον επιστροφής από πελάτες, οι οποίοι ζητούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. Νομίζω πως τουλάχιστον το πρώτο τριήμερο θα είναι ένα διερευνητικό διάστημα για όλους. Κατοπιν, κάθε γυμναστήριο θα μπορέσει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση», εκτίμησε.

Πανελλαδικές: Διατροφικές συμβουλές για super απόδοση στο star.gr

Παράλληλα, θεσπίζεται όριο στον αριθμό των αθλούμενων σε κάθε χώρο, ανάλογα με τη συνολική επιφάνεια του εμβαδού κάθε γυμναστηρίου. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα αντιστοιχούν 10 τ.μ. ανά ασκούμενο, κάτι που σημαίνει ότι σε ένα γυμναστήριο 600 τ.μ. θα μπορούν ταυτόχρονα να βρίσκονται έως 60 αθλούμενοι. 

Όπως διευκρίνισε σχετικά με τα ραντεβού ο κ. Κλεοβούλου, η συχνότητα και η διάρκεια της άσκησης δεν έχει περιορισμό και θα είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε ιδιοκτήτη ανάλογα με τα τ.μ. του χώρου του, πώς θα διαχειριστεί την προσέλευση.

 Πανελλαδικές 2020: Με νέους κανόνες ξεκινούν οι εξετάσεις

Από την ερχόμενη Δευτέρα, τα μέλη των γυμναστηρίων οφείλουν να συμπληρώνουν και να υπογράφουν ένα δελτίο καταγραφής προσέλευσης, το οποίο και θα ανανεώνουν κάθε εβδομάδα. «Για αυτό το έγγραφο δεν χρειάζεται πιστοποίηση γιατρού. Αντιθέτως, οι αθλητές αγωνιστικού επιπέδου οι οποίοι επιστρέφουν στην ενεργό δράση, είναι απαραίτητο να λαμβάνουν βεβαίωση θεωρημένη από γιατρό, για το έντυπο ιατρικού ιστορικού τους», εξήγησε. 

Ταυτόχρονα, σε διάφορα σημεία των γυμναστηρίων θα τοποθετηθούν αντισηπτικά, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους γυμναστές και το προσωπικό, ενώ μετά από κάθε χρήση οργάνου θα πρέπει να γίνεται απολύμανση.

Διαλειμματική προπόνηση: Iδού τι πρέπει να φας μετά

«Απαγορεύεται και η χρήση των αποδυτηρίων και των ντους, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν θα επηρεάσει πολύ τους αθλούμενους καθώς οι περισσότεροι προσέρχονταν με τα ρούχα της προπόνησης», συμπλήρωσε ο κ. Κλεοβούλου.

 Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επαναφορά κάποιου στην προτέρα φυσική κατάσταση, απάντησε ότι οι προσαρμογές του οργανισμού είναι πολύ σύντομες. «Μετά από 15 ημέρες ήδη μπαίνεις στην κανονική απόδοση του οργανισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Mε αυτές τις ασκήσεις θα κάψεις περισσότερες θερμίδες

Τι θα γίνει με τις συνδρομές στα γυμναστήρια;

Ένα από τα καυτά ζητήματα που θα πρέπει να διαχειριστούν τα γυμναστήρια το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφορά στις προπληρωμένες συνδρομές των μελών τους, ιδιαίτερα για όσο παρέμειναν κλειστά λόγω της καραντίνας.

«Αναμένουμε από την Πολιτεία αν θα εκδώσει παράταση, οπότε και θα πρέπει να ευθυγραμμιστούμε. Σε αντιθετη περίπτωση εμείς σαν Σύνδεσμος έχουμε ήδη δώσει μία οδηγία προς τα μέλη μας, τα οποία όμως δεν είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν. Πάντως, πιστεύω ότι δεν είναι εποχή για τα γυμναστήρια ενόψει Ιουλίου και Αυγούστου, να έρθουν σε αντιπαλότητα με τους πελάτες», ανέφερε ο κ. Κλεοβούλου.

Το παιδί σου δεν τρώει κρέας; Εναλλακτικές τροφές που προτείνει παιδίατρος

Ο κορωνοϊός «γονάτισε» τα γυμναστήρια

Σε κάθε περίπτωση τεράστια είναι η ζημία στον κλάδο από το τρίμηνο κλείσιμο των γυμναστηρίων, λόγω της πανδήμιας. Σύμφωνα με τον ΓΓ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων κάθε χρόνο, το τρίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος πραγματοποιείται περίπου το 40% του ετήσιου τζίρου του κάθε γυμναστηρίου

«Ο χρόνος που επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων με απόφαση της Πολιτείας, μας βρήκε στην κορύφωση της προσέλευσης του κοινού. Είναι ιδιαίτερα πληγείς ο κλάδος. Είμαστε 2.500 μονάδες παροχής υπηρεσιών σωματικής άσκησης στα οποία απασχολούνται 42.000 γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό», είπε.

Όπως πρόσθεσε, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Πολιτεία συμπεριέλαβε και κατάταξε τα γυμναστήρια σε όποια επιπρόσθετα μέτρα ληφθούν στο μέλλον, μαζί με τον κλάδο του τουρισμό, της εστίασης και τις μεταφορές.

Δείτε εδώ το σποτ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων με τη συμμετοχή επωνύμων, ενόψει της επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

Restart: το σποτ

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύσει στα γυμναστήρια λόγω της πανδημίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων δημιουργήσε ένα σποτ, επιστρατεύοντας επωνύμους. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστές στο βίντεο είναι οι Ολυμπιονίκες Μιχάλης Μουρούτσος και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελένη Πετρουλάκη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης, αλλά και ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης.

«Restart» είναι το βασικό σύνθημα του σποτ που εκπέμπει δύο κοινωνικά μηνύματα, ότι η σωματική άσκηση είναι υγεία και πως το γυμναστήριο είναι ασφαλής χώρος. «Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του βίντεο παρουσιάζεται ο τρόπος που θα γίνονται πλεόν οι ασκήσεις με την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης, το αντισηπτικό κομμάτι, αλλά και ό,τι προστάζει το υγειονομικό πρωτόκολλο», σχολίασε ο κ. Κλεοβούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top