Τραγωδία στο Μάτι: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σε υπηρεσίες για απόκρυψη στοιχείων

Παρουσία του ανακριτή οι έλεγχοι

φωτιά Μάτι

Σειρά εφόδων σε υπηρεσίες που ενεπλάκησαν -δια των οργάνων τους- στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, έχει πραγματοποιήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι μάλιστα έγιναν παρουσία του, κατέσχεσε μία σειρά κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες τα είχαν σκοπίμως αποκρύψει, γεγονός που «βάζει τρικλοποδιά» στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Φονική πυρκαγιά - Μάτι: Από Μάρτιο οι απολογίες λόγω νέων στοιχείων

Τελευταία έφοδος έγινε την Πέμπη στην Πυροσβεστική υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία, τα οποία ήδη βρίσκονται στην ΔΑΕΒ για αποκωδικοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός προέβη στις εφόδους αυτοπροσώπως, καθώς συναντούσε εμπόδια για την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στην δικαιοσύνη.

Η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών συνεχίζεται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top