Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Ανακοινώθηκαν 20 νέα

Κανένας νέος θάνατος για ακόμη μία ημέρα

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ακόμα 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ για ακόμη μία ημέρα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Κορωνοϊός: Ανησυχία επιστημόνων για τα κρούσματα τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την επίσημη γραπτή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3.088, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα 16 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη και τα υπόλοιπα τέσσερα στο νομό Αττικής.

Επιστρέφει η βραδινή καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης με απόφαση Χαρδαλιά!  

Αυξηση παρουσιάτηκε και στον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ. Σήμερα, 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 75 έτη. Έξι από αυτούς (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος αριθμός την Τετάρτη ήταν στους 12 και την Τρίτη στους 10.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη χώρα μας παραμένει στους 183. Από αυτούς, οι 56 (30.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top