Κορωνοϊός: Ένας θάνατος και 15 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν οι ασθενείς

Έναν θάνατο και 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να είναι πλέον 180.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2952, εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9, εκ των οποίων το 77.8% είναι άνδρες.

Ανησυχία στον Βόλο για έγκυο που κόλλησε κορωνοϊό

Από το σύνολο των 2952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Συναγερμός στο hot spot της Ν.Καβάλας: Έγκυος θετική στον κορωνοϊό

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 193.929 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4854 (2.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Στραμμένο στην Ξάνθη το βλέμμα του ΕΟΔΥ

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην περιφέρεια της Ξάνθης, όπου για τρεις ημέρες θα πραγματοποιούνται μοριακά τεστ σχεδόν σε όλους τους κατοίκους. 

Σημειώνεται ότι από τα 15 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα τέσσερα είναι στον Εχίνο της Ξάνθης, τα δύο στον Βόλο, ένα στην Καβάλα, ένα από πτήση, ένα στο Σουφλί και έναστην Καστοριά. Για πέντε, δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευσή τους. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top