Πανελλήνιες 2020: Χρήσιμες συμβουλές για σωστό διάβασμα και οργάνωση

Τι προτείνει ο Φροντιστηριακός Οργανισμός ΣΠΟΥΔΗ

Πανελλαδικές εξετάσεις

Ένα βήμα πριν τις Πανελλήνιες βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές της Γ’ Λυκείου. Η 15η Ιουνίου είναι η ημέρα έναρξης, με τους μαθητές να καλούνται να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.

Οι 6 «γκρίζες ζώνες» των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι περισσότεροι μαθητές είναι κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα αγχωμένοι, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν μια σημαντική και καθοριστική εμπειρία για τη ζωή τους και την εξέλιξή τους. Ωστόσο, το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ποια είναι, όμως, η τακτική που θα έπρεπε να ακολουθήσει ένας υποψήφιος λίγο πριν τη μεγάλη αναμέτρηση; Ποια είναι τα μυστικά της σωστής αντιμετώπισης των πραγμάτων σε αυτό το κρίσιμο διάστημα; Ανεξάρτητα από το πόσο ουσιαστικά έχει προετοιμαστεί κάποιος, αυτό που έχει σημασία είναι να οργανώσει την επανάληψή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο την προσπάθεια που έχει κάνει.

Πανελλήνιες 2020: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης της Έκθεσης

Ο Φροντιστηριακός Οργανισμός ΣΠΟΥΔΗ δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές στους Υποψηφίους

· Κατανέμετε τις ημέρες που έχετε στη διάθεσή σας μέχρι τις Εξετάσεις στα αντίστοιχα εξεταζόμενα μαθήματα, με βάση τον βαθμό δυσκολίας τους.

· Αρχίζετε με το μάθημα που σας δυσκολεύει περισσότερο, μια και στην αρχή της επανάληψης δεν είμαστε πολύ κουρασμένοι και αντέχουμε παραπάνω. Αν ξεμπερδέψετε με αυτό θα είστε πιο ήρεμοι και θα συνεχίζετε με θετική διάθεση, νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πανελλαδικές 2020: Ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα

· Ξεκινάτε την επανάληψη ανά μάθημα και προγραμματίζετε τον συνολικό χρόνο που χρειάζεστε ανά κεφάλαιο ώστε να προσδιορίσετε το σύνολο των ωρών που απαιτείται να μελετάτε καθημερινά.

· Οργανώνετε τις ώρες του καθημερινού διαβάσματος σε πρόγραμμα που μπορείτε να υποστηρίξετε, περισσότερες ώρες το πρωί και λιγότερες το απόγευμα ή το αντίστροφο. Γενικά αποφεύγετε να ξενυχτάτε, διαβάζοντας μέχρι αργά το βράδυ, γιατί είναι καλό να συνηθίσει από τώρα ο οργανισμός σας στο πρωινό ξύπνημα, μια και οι Εξετάσεις είναι πρωί.

· Στην επανάληψη καλό είναι να αξιοποιείτε το δικό σας γνώριμο εκπαιδευτικό υλικό και γενικά χρήσιμο είναι να αποφεύγετε να διαβάζετε καινούρια πράγματα ή σημειώσεις συμμαθητών σας γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πανικοβληθείτε, αφού το άγνωστο πάντα τρομάζει τους ανθρώπους.

· Αν νιώσετε ότι η επανάληψή σας εξελίσσεται αργά και δεν προλαβαίνετε να την ολοκληρώσετε, αποφασίστε με θάρρος να στηρίξετε τη μελέτη σας σε πιο βασικά σημεία ή εστιάστε σε όσα κατά τη γνώμη σας δεν ελέγχετε ιδιαίτερα. Μην στέκεστε σε εξαντλητικές λεπτομέρειες που σας αποπροσανατολίζουν.

· Σε κάθε δυσκολία, σε ενδεχόμενη απορία επικοινωνήστε με τους καθηγητές σας για να σας βοηθήσουν και μην χάνετε πολύτιμο χρόνο αναζητώντας λύσεις σε ζητήματα που εκείνοι τα αντιμετωπίζουν γρηγορότερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top