Πανελλήνιες 2020: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης της Έκθεσης

Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων και τις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος για του υποψηφίους έδωσε στους εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας. 

Πανελλαδικές 2020: Ο αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μεταβάλλεται η βαθμολόγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο είναι το μόνο κοινό για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Το διαγώνισμα χωρίζεται σε τέσσερα ερωτήματα, εκ των οποίων το πρώτο βαθμολογείται με 15 μονάδες, το δεύτερο με 40 μονάδες, με τα υποερωτήματα -ανάλογα με τη βαρύτητά τους- να βαθμολογούνται με 15, 15 και 10 μονάδες, το τρίτο θέμα με 15 μονάδες και το τέταρτο με 30 μονάδες.

Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων

Η βαθμολόγηση θα είναι πιο ενισχυμένη στις ερωτήσεις που αφορούν τη Γλώσσα και ελαφρώς χαμηλότερη στα ζητούμενα που αφορούν τη Λογοτεχνία, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, όπως γράφει το ίδιο μέσο.

Το μάθημα είναι το πρώτο, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον τρόπο βαθμολόγησης όταν λάβουν τα θέματα. 

Επίσης για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, η εξέταση του μαθήματος θα περιλαμβάνει δύο ομάδες θεμάτων, με πέντε υποερωτήματα και 50 μονάδες ανά ομάδα. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει δύο θέματα ευρείας ανάπτυξης και απαιτεί ικανότητες συνθετικής ανάλυσης και διασύνδεσης γνώσεων.

Στα υπόλοιπα μαθήματα δεν παρατηρούνται αλλαγές σχετικά με τα ζητούμενα και τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top