Το ελληνικό κράτος δίνει μαθήματα σεβασμού προς τις διαφορετικές θρησκείες

Αναστηλώνει οθωμανικά μνημεία - Πολλά εκ των οποίων λειτουργούν ως μουσεία

Την ώρα που ο Ερντογάν τραβάει το σκοινί, διοργανώνοντας φιέστα στην Αγία Σοφία, στη χώρα  μας τα οθωμανικά μνημεία προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού. Από το φετιχιέ τζαμί μέχρι τα μουσουλμανικά τεμένη της Θράκης,  Το ελληνικό κράτος δίνει μαθήματα πολιτισμού και σεβασμού προς τις διαφορετικές θρησκείες.

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Ακούστηκε το «Bella Ciao» από τα τζαμιά

Η ελληνική πολιτεία προτίμησε να αναστηλώσει τα οθωμανικά μνημεία και όχι να διοργανώσει κακόγουστα σόου με τοξοβόλους και ψεύτικα τείχη
 Ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει σε τζαμί το σύμβολο της ορθοδοξίας  μας, και γι αυτό οργάνωσε τις ασεβείς εκδηλώσεις στην Αγία Σοφία.

Αποκλειστικό! Μουσουλμάνοι χτυπούν γυναίκες που δεν φορούν μαντήλα-Τους ψάχνει η αστυνομία

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος προσπαθούσε να αποκαταστήσει το τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο το οποίο υπέστη ζημίες από πυρκαγιά.
Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Μουσουλμανολόγος Τουρκολόγος, είπε στο Star, «Η Ελλάδα ως χώρα σεβόμενη την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομοθεσία συντηρεί και σέβεται τα παλιά τζαμιά ή τεμένη ως ανάμνηση της οθωμανοκρατείας».
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν κηρυχθεί διατηρητέα πάνω από 400 οθωμανικά μνημεία πολλά εκ των οποίων έχουν αναστηλωθεί ενώ αρκετά λειτουργούν ως μουσεία.

Ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής η Σακελλαροπούλου

Ο Γρηγόρης Βαφειάδης ,γεν. γραμμ.πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων υπουργείου πολιτισμού, δήλωσε, « Εδώ και χρόνια στην Ελλάδα το υπουργείο πολιτισμού φροντίζει να προστατεύει και να αναστηλώνει τα μνημεία της οθωμανικής εποχής». 

Στην Κομοτηνή το ιστορικό γενί τζαμί λειτουργεί κανονικά. Χρονολογείται από το 1585 και έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση από το ελληνικό κράτος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top