Βροχές, χαλάζι και... μποτιλιάρισμα - Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Η νεροποντή που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στα βόρεια προάστια της Αττικής συνοδεύτηκε από χαλάζι, ενώ έγινε αφορμή για να σημειωθεί μποτιλιάρισμα σε αρκετούς δρόμους. 

Σάρωσε η κακοκαιρία: Έπεσαν μέχρι και χιόνια στα ορεινά

Οι χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στη βόρεια Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Χρυσούπολη Καβάλας και στον κάμπο των Σερρών. Οι παραγωγοί που βλέπουν τους κόπους τους να σκορπίζουν την τελευταία στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση. 

Η κακοκαιρία έφερε καταστροφές στην αγροτική παραγωγή

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις επόμενες μέρες. Άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το σαββατοκύριακο, ενώ ουσιαστική μεταβολή θα υπάρξει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα:

Την Παρασκευή 29 Μαΐου
Άστατος αναμένεται ο καιρός με τοπικές βροχές, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. 

Το Σάββατο 30 Μαΐου 
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Την Κυριακή 31 Μαΐου
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και σταδιακά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 
Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη 2 Ιουνίου
Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου
Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και μόνο στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top