Αγωνία για τον Τουρισμό - Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στα ελληνικά νησιά

Το Star στην Κρήτη, τη Νάξο και τα Κουφονήσια

Η ώρα των αποφάσεων για το άνοιγμα των συνόρων και τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων πλησιάζει και οι επαγγελματίες του τουρισμού σε όλη τη χώρα κρατάνε την ανάσα τους, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να περιορίσουν τη ζημιά και να σταθούν όρθιοι. Το Star βρέθηκε στην Κρήτη, τη Νάξο και τα Κουφονήσια και κατέγραψε την αγωνία τους. 

Μητσοτάκης: Και φέτος περιμένουμε τουρίστες από βαλκανικές χώρες

Ηράκλειο Κρήτης

«Τα λιοντάρια», η εμβληματική πλατεία στο κέντρο του Ηρακλείου, θα ξαναπάρει ζωή σύντομα, όσο επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ, μετρούν αντίστροφα.

Η ώρα της απόφασης για τους επαγγελματίες του τουρισμού: Θα ανοίξουν;  

Από τη Δευτέρα τα μαγαζιά της περιοχής αναμένεται να ανεβάσουν ρολά και περιμένουν να υποδεχτούν τουρίστες και τους ντόπιους που θα έρθουν για να πάρουν το φαγητό τους ή να πιούν το ποτό τους.

Ανάλογη είναι και η αγωνία των ξενοδόχων της περιοχής, καθώς από τις αγορές που τροφοδοτούν την Κρήτη η μόνη η οποία μπορεί να κινηθεί δραστήρια ειναι η Γερμανική αγορά. Η Γαλλική, η Εγγλέζικη η Ιταλική δε θα κινηθούν τόσο πολύ.

Η Νάξος ποντάρει στον εγχώριο τουρισμό

Μεγάλη είναι η αγωνία και στις Κυκλάδες. Όπως λένε οι Ναξιώτες, στον Λάμπρο Δεμερτζή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ποντάρουν στον εσωτερικό τουρισμό.

Αγωνία για τον τουρισμό: Μεγάλος ο φόβος για την επιβίωση των μικρών νησιών

Η ακτογραμμή 40 χλμ. που ξεκινάει από τον Άγιο Προκόπιο και φτάνει μέχρι την Αγία Άννα θεωρείται από τους ντόπιους και όχι μόνο μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. 

Η Νάξος, άλλωστε, όπως λένε και οι κάτοικοι του νησιού, ειναι ένας ασφαλής προορισμός καθώς δεν κατέγραψε κανένα κρούσμα. 

Ο προτιμώμενος τουρισμός 

Όλη η Ευρώπη διεκδικεί φέτος τουρισμό από μια μικρή πίτα. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς λάτρεις των θαλασσών της, ενώ το στοίχημα είναι πόσοι θα θελήσουν φέτος να μπουν σε πλοία και αεροπλάνα.

Οι Γερμανοί τουρίστες ψηφίζουν κάθε χρόνο Ελλάδα για τις διακοπές τους, ενώ μόνο πέρυσι ξόδεψαν στη χώρα μας 3 δις ευρώ. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση μάχεται να τους προσεγγίσει πάλι.

«Βαριά πορτοφόλια» για τον ελληνικό τουρισμό, το 2019 ήταν η Μεγάλη Βρετανία (2,5 δις ευρώ), οι ΗΠΑ  (1,2 δις ευρώ), η Γαλλία (1,1 δις ευρώ) και η Ιταλία (1 δις ευρώ). Όλες αυτές οι χώρες φέτος «σαρώθηκαν» από τον κορωνοϊό. Η Ελλάδα τους θέλει σαν τουρίστες, αλλά τους φοβάται. 

Εν αναμονή της τουριστικής περιόδου και τα Κουφονήσια

Από τον εγχώριο τουρισμό περιμένουν στήριξη οι Μικρές Κυκλάδες. Στα Κουφονήσια κάτοικοι και επιχειρηματίες ετοιμάζονται να υποδεχθούν επισκέπτες και ελπίζουν πως θα τα καταφέρουν. Ο Λάμπρος Δεμερτζής με την κάμερα του Star κατέγραψε εικόνες από τον επίγειο παράδεισο και ιστορίες ανθρώπων που ζουν χρόνια από τον τουρισμό. 

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το αφιέρωμα του Λάμπρου Δεμερτζή για τα Κουφονήσια.

Το νησί με τις εξωτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά ήταν πάντα αγαπημένος προορισμός για Έλληνες και ξένους. Τώρα όλοι στο νησί περιμένουν να δουν τι θα τους φέρει η επόμενη μέρα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top