Η ώρα της απόφασης για τους επαγγελματίες του τουρισμού: Θα ανοίξουν;  

Σε αναμονή για τα πρωτόκολλα που θα καθορίσουν την απόφασή τους  

Η ώρα της απόφασης για τους επαγγελματίες του τουρισμού φτάνει. Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες αναμένουν τα πρωτόκολλα, τα οποία θα καθορίσουν -όπως λένε- το αν τελικά θα ανοίξουν φέτος ή όχι. 

Εκκρεμεί όμως και το θέμα των tests  και αν τελικά θα υποχρεούνται να το κάνουν οι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές.  

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο εξωτερικό πάντως όλοι μιλούν για την Ελλάδα. Ακόμα κι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αναφέρθηκε στην όμορφη Κρήτη κι απάντησε στο εάν  οι Γερμανοί μπορούν να εμπιστευθούν τη χώρα μας για το φετινό καλοκαίρι.

«Θα ήταν ωραίο, εάν θα ήταν εφικτό να κάνει κανείς το καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα - και στην Κρήτη. Το να μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει τουριστικό προορισμό θα το ευχόμουν - όχι μόνο για τον Φρέντερικ (σ.σ. τον τηλεθεατή που υπέβαλε το ερώτημα), αλλά κυρίως για τους Έλληνες, οι οποίοι εξαρτώνται τόσο ουσιαστικά από τον τουρισμό» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας. 

Πέτσας: «Το φετινό καλοκαίρι δε θα είναι το ίδιο»

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΥΠΕΞ

Μάλιστα, σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του από 10 μεγάλες χώρες, ανάμεσά τους: Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία και Πορτογαλία. Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αρχίσουν ξανά τα ταξίδια μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. 

Τι συμφώνησε ο Δένδιας με 10 ΥΠΕΞ για ταξίδια - τουρισμό στην ΕΕ

«Η Ελλάδα πέτυχε να αποτελεί ασφαλή χώρα εν μέσω πανδημίας για τους πολίτες της. Ασφαλής θέλουμε να παραμείνει και για τους τουρίστες, τους επισκέπτες της, που ελπίζουμε ότι και φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις ομορφιές του ελληνικού καλοκαιριού» δήλωσε ο κ. Δένδιας στο Δίκτυο Γερμανών Δημοσιογράφων. 

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας για τον τουρισμό, αλλά και για το άνοιγμα των συνόρων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top