Τσιόδρας: Ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει, ίσως ακόμα και με εμβόλιο

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στις νέες εξάρσεις του ιού

Δε θα ξεμπερδέψουμε από τον κορωνοϊό, ακόμη κι αν ανακαλυφθεί εμβόλιο, επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 2.770 στο σύνολο -156 οι νεκροί

Ο κ.Τσιόδρας, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του ΠΟΥ ότι ο κορωνοϊός ίσως να μη φύγει ποτέ από την κοινωνία μας, είπε: «Οταν ένας ιός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στην πολιτεία, ούτε εμβόλιο για να τον πολεμήσει είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο καιρό θα επιβιώσει. Εξακολουθεί να υπάρχει πάντα η ανάγκη περιορισμού του. Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να τον περιορίσει δε σημαίνει πως τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει. Ίσως ακόμα και αν υπάρξει εμβόλιο. Το ίδιο συμβαίνει με τον ιό της γρίπης και αυτόν της ιλαράς που συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό οφείλεται είτε σε υγειονομικές ελλείψεις σε χώρες, είτε σε διάφορα fake news κατά του εμβολιασμού».

ΠΟΥ για κορωνοϊό: «Πάρα πολύ επικίνδυνη η ανοσία της αγέλης»

Στη συνέχεια, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στις νέες εξάρσεις του ιού που εμφανίζονται σε κάποιες χώρες. «Στην Ουχάν θα γίνει μαζικό έλεγχος των πολιτών εξαιτίας νέων κρουσμάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Στον Λίβανο οι αρχές επέβαλαν και πάλι lockdown. Στο Πακιστάν το ίδιο, όπως και στην Ινδία. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει ένα άλλο μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Θα αντέχαμε εμείς να ακούμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως οι Σουηδοί χθες;» είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία δεν επέβαλε αυστηρό lockdown. Χθες, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό σε τρεις εβδομάδες, με 147 ακόμη θανάτους σε μια ημέρα και συνολικά  3.460 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top