Με μάσκες και θερμικές κάμερες θα ανοίξουν τα εστιατόρια

Ο κορωνοϊός αλλάζει όσα ξέραμε για την εστίαση

Με μάσκες, αντισηπτικά, ακόμη και θερμικές κάμερες ετοιμάζονται να ανοίξουν πολλά εστιατόρια. Η ανησυχία στον κλάδο για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη.

Συνταγή επιβίωσης αναζητούν οι εστιάτορες της χώρας, καθώς περίπου 90.000 επιχειρήσεις και τουλάχιστον 450.000 εργαζόμενοι είναι σε «καμμένα κάρβουνα». 

Κορωνοϊός: Θα έρθει το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα στις 13 Ιουλίου;

«Τα εστιατόριά μας κλείσανε δυο μήνες, αλλά δεν άδειασαν ποτέ, ήταν γεμάτα από χαρές, από τσουγκρίσματα, από έρωτες, από συναναστροφές. Αυτό μας κράτησε ζωντανούς, αυτό θέλουμε να το πάρουμε πίσω, αυτό μας έχει λείψει» είπε ο Λευτέρης Λαζάρου, σφεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου. 

Όπως είπε ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων, Έκτορας Μποτρίνι, πάνω από όλα είναι η υγεία των πελατών και του προσωπικού.

«Θα έχω όλες τις εξετάσεις του προσωπικού, θα τους ελέγχω κάθε μέρα και σκεφτόμαστε να ελέγχουμε και τους πελάτες, πριν μπουν στο εστιατόριο» είπε. «Θα βάλουμε θερμικές κάμερες και κάμερες UV για να αποστειρώνουμε πιάτα, μαχαίρια. Οι χώροι θα είναι άριστα καθαρισμένοι και θα έχουμε τα τραπέζια πολύ μακριά από το άλλο» συνέχισε.

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές - Οδηγίες από το υπουργείο

Στη Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 400 ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης στο κέντρο έχουν ξεσηκωθεί, ζητώντας περαιτέρω μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, οι άνθρωποι της εστίασης θα συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία, τοποθετώντας άδειες καρέκλες σε πλατείες όλης της Ελλάδας.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειήδεων του Star


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top