Κορωνοϊός: Τι ισχύει για μετακινήσεις στα νησιά, κολύμπι και ψάρεμα

Μπορούν να ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού;

Ο καιρός έχει γίνει πιο καλοκαιρινός, η θερμοκρασία κάθε μέρα όλο και ανεβαίνει και πλέον, αφού ξεκίνησε και η άρση των περιοριστικών μέτρων, οι Έλληνες αρχίζουν να σκέφτονται όλο και περισσότερο τις καλοκαιρινές διακοπές τους, τα μπάνια στη θάλασσα και την ξεκούραση σε κάποιο νησί.

Έρευνα MARLAB: «Ναι» Ελλήνων στο voucher για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της άρσης των μέτρων ωστόσο ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό συνεχίζουν να είναι σε ισχύ.

Έρευνα: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές

Όσον αφορά στο νησάκι… θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή, μιας και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εκτός νομού και στις συνδέσεις με τα νησιά παρατείνονται έως τις 18 Μαΐου. 

Έτσι θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι μπάνια στη θάλασσα

Παρατείνεται επίσης ο προσωρινός περιορισμός του κατάπλου ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό και η απαγόρευση του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στην ελληνική επικράτεια. 

Αλλάζουν όλα στον τουρισμό - Έτσι θα κάνουμε διακοπές φέτος

Αυτοί που μπορούν να ταξιδεύουν προς το παρόν εκτός των ορίων της οικείας περιφέρειας ή περιφερειακής ενότητας είναι μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, ειδικοί γραμματείς και υπηρεσιακοί γραμματείς, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές αποκεντρωμένων διοικήσεων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. 

Ψάρεμα και κολύμπι

Από χθες όπως έγινε γνωστό επιτρέπεται το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες ψαράδες, αλλά και το κολύμπι στη θάλασσα με διατήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού. Όμως εξακολουθεί να απαγορεύεται η χρήση μηχανοκίνητων μέσων αναψυχής και μηχανοκίνητων σκαφών. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top