Πώς θα λειτουργούν ΜΜΜ και δημόσιες υπηρεσίες μετά την άρση των μέτρων

Νέα δεδομένα στην εποχή του κορωνοϊού

Κυλιόμενο ωράριο εργασίας θα υιοθετηθεί στο δημόσιο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των υπαλλήλων στην είσοδο των κτιρίων αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα δρομολόγια θα αυξηθούν, ενώ ελεγκτές θα επιβλέπουν αν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. 

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μεταφοράς;

Από τις 15 Μαΐου τα δρομολόγια θα ειναι πυκνότερα για να επιβιβάζονται οι μισοί από όσους χωράνε στον κάθε συρμό ή το κάθε όχημα. Ήδη ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, εξήγγειλε ότι ο στόλος των λεωφορείων αναμένεται να αυξηθεί στα 950 με 1100.

Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να μπουν ελεγκτές, όχι για τα εισιτήρια αλλά για το αν οι επιβάτες συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας ή όχι.  

Κορωνοϊός: Πότε και πού πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα

Διαφορετικές ώρες προσέλευσης για τους υπάλληλους στις δημόσιες υπηρεσίες

Εικόνες συνωστισμού, όμως, αναμένεται να δούμε και στις δημοσιές υπηρεσίες, αφού από την άλλη Δευτερά το δημόσιο σηκώνει πάλι ρολά.

«Όταν αρθούν τα μέτρα εκτιμούμε θα συρρεύσουν εκατοντάδες άνεργοι μετά και από τις απολύσεις τα επιδόματα, άρα πρέπει να δούμε ένα συνολικό πλέγμα μέτρων», αναφέρει ο Γιώργος Μαρκάκης, πρόεδρος ομοσπονδίας υπάλληλων ΟΑΕΔ.  

Η κυβέρνηση για να διευκολύνει την κατάσταση σκοπεύει να θεσμοθετήσει διαφορετικά ωράρια για τους εργαζομένους στις δημοσιές υπηρεσίες. Η προσέλευση θα γίνεται σε τρία κύματα, δηλαδή 7, 8 και 9 το πρωί.

Μέσα στον Μάϊο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ψηφιακή υπογραφή για τους διευθυντές, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι υποθέσεις των πολίτων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top