Κορωνοϊός: Δύο ακόμα θάνατοι - Στους 136 οι νεκροί

Κατέληξαν ένας 80χρονος και μια 59χρονη

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 136. 

Σϋμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 80χρονο, ο οποίος κατέληξε στις 22:20 το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος. 

Σοκ από FT: 60% περισσότεροι οι θάνατοι από κορωνοϊό από ό,τι υπολογίζεται

Ο άνδρας είχε υποκείμενο νόσημα. 

Λίγη ώρα αργότερα, εξέπνευσε μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και έπασχε και εκείνη από υποκείμενα νοσήματα. 

Κορωνοϊός: Σε ποιες χώρες μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών;

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα χθες, ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα του, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στους 2.517. Το 55.5% εξ’ αυτών αφορά άνδρες.

Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε τρία στάδια η άρση των μέτρων: Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Μητσοτάκης

Συνολικά 46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Οι 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμα, 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top