Θάνατος 35χρονου από κορωνοϊό: «Είχε μόνο πυρετό», λέει η οικογένειά του

«Μπήκε όρθιος στο νοσοκομείο και τον πήραμε στο φέρετρο»

Συγκλονισμένοι είναι η οικογένεια, οι γείτονες και οι συγγενείς του 35χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος «έφυγε» μέσα σε λίγες μέρες «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα και έγινε το νεότερο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: «Στα δύο πρώτα τεστ ήταν αρνητικός ο 35χρονος»

Η πεθερά του άτυχου άνδρα, η οποία ήταν εκείνη που τον πήγε στο νοσοκομείο, καταγγέλλει στον ΑΝΤ1 ότι κανείς γιατρός δε δεχόταν να εξετάσει τον νέο άνδρα, καθησυχάζοντάς τον ότι πρόκειται για μια απλή ίωση. 

«Μέχρι την Παρασκευή (10 Απριλίου) ο γαμπρός μου δούλευε. Το ίδιο βράδυ είχε ρίγος, το Σάββατο το πρωί έκανε 38 πυρετό, μετά κατέβηκε ο πυρετός με κομπρέσες κι εκείνη την ημέρα έπαιξε στο μπαλκόνι του σπιτιού με την κόρη του. Το βράδυ ανέβασε ξανά πυρετό 38 και μισό.Την Κυριακή έπαιρνε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ που του έλεγε να καθίσει 3 ημέρες στο σπίτι για να δει πώς θα εξελιχθεί. Η κόρη μου ρώτησε μήπως πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο γιατί στο σπίτι υπάρχει κι ένα παιδάκι ενάμιση έτους» είπε αρχικά η πεθερά του.

Κορωνοϊός: 119 οι νεκροί – Εξέπνευσε 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα

Σύμφωνα με την ίδια, τη Δευτέρα η κόρη της τηλεφώνησε σε έναν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος από το τηλέφωνο της είπε πως μάλλον είναι ίωση και του χορήγησε αντιβίωση. 

Ο πυρετός όμως επέμενε, κι έτσι η πεθερά του 35χρονου τον συνόδευσε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» που εφημέρευε.

Κορωνοϊός: Σοκαρισμένοι οι υγειονομικοί για τον θάνατο του 35χρονου

«Στο νοσοκομείο τελικά τον πήγα εγώ. Το κράτος μας άφησε αβοήθητους, καθώς κανείς γιατρός δεν μας δεχόταν, ούτε ιδιωτικός ούτε στο κέντρο υγείας, όταν τους λέγαμε πως έχει πυρετό. Τον πήγα περπατώντας στο νοσοκομείο. Όταν κάναμε την εισαγωγή είχε 38 πυρετό και τίποτε άλλο. Του μέτρησαν το οξυγόνο και είχε 95. Του έβγαλαν ακτινογραφία, η οποία έδειξε μια διήθηση, έτσι μας είπαν. Οι αιματολογικές του ήταν πολύ καλές. Μετά ρώτησε η κόρη μου τους γιατρούς για τα τεστ που θα έπρεπε να κάνει όλη η οικογένεια, αν έβγαιναν τα δικά του τεστ θετικά. Της απάντησαν πως πρέπει να περιμένουμε, καθώς μπορεί να είμαστε ασυμπτωματικοί και θα κάναμε το τεστ μόνο αν εμφανίζαμε κάποιο σύμπτωμα. Πήραν τον γαμπρό μου μέσα, του έκαναν το πρώτο τεστ και το δεύτερο τεστ, που βγήκαν αρνητικά», συνέχισε η κυρία Μελίκα. 

Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία. Την Πέμπτη το απόγευμα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο «Γεννηματά», όπου υποβλήθηκε σε αξονική κι εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν βαριά πνευμονία. Την ίδια μέρα του χορήγησαν οξυγόνο, καθώς υπήρχε κορεσμός και την Παρασκευή τα μεσάνυχτα τους ειδοποίησαν πως η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε.

«Ήταν ένα νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας. Στις 27 Απριλίου είχε τα γενέθλιά του… Μπήκε όρθιος στο νοσοκομείο και τον πήραμε μέσα στο φέρετρο. Στην κηδεία του ήμασταν πέντε άτομα. Η γυναίκα του δεν μπόρεσε να τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά», είπε συγκλονισμένη. 

Κατήγγειλε ακόμα πως ακόμα δεν έχουν κάνει τεστ, ούτε η κόρη της, ούτε η εγγονή της, ούτε και η ίδια, ενώ σήμερα θα γίνει η απολύμανση του διαμερίσματος, όπου έμενε ο 35χρονος και του δρόμου, όπου βρίσκεται το σπίτι του. 

Τσιόδρας: «Μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου»

Προβληματισμένος για τον θάνατο του 35χρονου εμφανίστηκε χθες κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων και ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας, καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρας. 

«Δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να υπάρχουν άλλα νοσήματα. Το ίδιο συμβαίνει με τις πνευμονίες και τη γρίπη. Παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει με τέτοιους θανάτους. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί. Σε κάποιες άλλες μένουμε με την απορία», είπε.

Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε πως «μεγάλο ρόλο παίζει και το φορτίο που μεταφέρει ο καθένας. Και βεβαίως τα γονίδια του καθενός και η προδιάθεση που μπορεί να έχει κανείς για κάποιο σοβαρό νόσημα. Αναφέρθηκε στον έρπη και είπε ότι ο ιός προκαλεί εγκεφαλίτιδα πολλές φορές και τον θάνατο, ενώ σε άλλους απλά ένα σπυράκι. Επίσης, η μορφή της νόσου που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά και προκαλεί ιογενή σήψη και κατάρρευση του οργανισμού. Μια τελευταία εξήγηση επίσης είπε είναι ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν την ίδια δύσπνοια με άλλους και φτάνουν στην αναπνευστική ανεπάρκεια και χάνουν την μάχη».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας χαρακτήρισε «μυστήριο» τον θάνατο 35χρονου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top