Κορωνοϊός: Σοκαρισμένοι οι υγειονομικοί για τον θάνατο του 35χρονου

«Δεν είναι αστείος ο ιός. Χάνονται και νέοι» λένε στο star.gr

Ακούστε τι είπε στο star.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου "Ο Άγιος Δημήτριος" Στέφανος Χατζηλιάδης

Η χαρά της είδησης για την αποσωλήνωση ασθενή τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έδωσε τη θέση της στην απέραντη θλίψη στο γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Σοκαρισμένοι είναι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές από το θάνατο του 35χρονου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε τα ξημερώματα χωρίς να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα και έγινε το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Ο θάνατος του 35χρονου ήταν ένα σοκ για το νοσηλευτικό προσωπικό. Δάκρυα στα μάτια των γιατρών. Δεν το έχω ξαναδεί. Είναι κρίμα να χάνονται νέα παιδιά», είπε στο star.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Στέφανος Χατζηλιάδης. Όπως πρόσθεσε: «Να το βάλει πολύ καλά στο μυαλό του ο κόσμος ότι δεν είναι αστεία τα πράγματα. Χάνονται και νέοι».

Στους 120 οι νεκροί στην Ελλάδα από την πανδημία

«Θα πρέπει να προσέχουν όλοι. Να ακούν τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους, όλους όσοι τους λένε τί πρέπει να κάνουν, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να πειθαρχήσουν στα μέτρα για να μην έχουμε άλλα τέτοια κρούσματα», συμπλήρωσε.

Κορωνοϊός: 119 οι νεκροί – Εξέπνευσε 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα

Στην πρώτη γραμμή τα νοσοκομεία απέναντι στον κορωνοϊό…

Ο κ. Χατζηλιάδης περιέγραψε στο star.gr τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στο γενικό νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος» απέναντι στον κορωνοϊό

«Κάθε μέρα είμαστε απέναντι σε αυτά που ο κόσμος φοβάται. Οι συνάδελφοι στις ΜΕΘ αντιμετωπίζουν καθημερινά κατάματα τον θάνατο. Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Φορούν τις ειδικές στολές, οι οποίες αναπτύσσουν μεγάλες θερμοκρασίες. Χάνουν πάρα πολλά υγρά. Οι μάσκες είναι πάρα πολύ σφικτές και εφαρμοστές στο πρόσωπο για να μη μπορεί να περάσει κάτι, με αποτέλεσμα να νιώθουν πόνο και να παραμορφώνεται το πρόσωπο.

Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες και για τους γιατρούς και για τους νοσηλευτές, αλλά και για το λοιπό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με εν δυνάμει περιστατικά, που μπορεί να έχουν τον κορωνοϊό, όπως είναι οι τραπεζοκόμοι, οι καθαρίστριες, το παραϊατρικό προσωπικό», είπε.

Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top