Κρανίδι: Τεστ για κορωνοϊό σε εργαζόμενους τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κούριερ

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Μεγάλη είναι η ανησυχία μετά από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι. Από την πρώτη στιγμή το ξενοδοχείο τέθηκε σε καραντίνα, ενώ σε καραντίνα τέθηκε όλο το Κρανίδι. Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με την ελπίδα πως ο ιός θα μείνει περιορισμένος.

Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γ. Γεωργόπουλος, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 170 τεστ για κορωνοϊό σε υπαλλήλους τραπεζών, σε εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ της περιοχής, σε υπαλλήλους ταχυμεταφορών, ακόμα και σε εργάτες στα χωράφια της περιοχής για να διαπιστωθεί αν και πόσο εκτεταμένη είναι η διασπορά του ιού στην περιοχή. 

Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται μέχρι το βράδυ και οι υπεύθυνες υγειονομικές αρχές θα πράξουν αναλόγως. 

Σε καραντίνα το Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορωνοϊού

«Έσκασε μια βόμβα στα χέρια μας», είπε ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε εκφράσει στις αρμόδιες αρχές τον προβληματισμό του και τις ανησυχίες του για τη συγκεκριμένη δομή, όπου φιλοξενούνται 475 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. 

Ήδη έξω από το ξενοδοχείο, με τη βοήθεια του στρατού έχουν στηθεί σκηνές, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως ιατρεία, όπου οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥΥ θα εξετάζουν όσους εμφανίσουν συμπτώματα. 

Κορωνοϊός: Στους 121 οι νεκροί στη χώρα - 156 τα νέα κρούσματα

Μέχρι στιγμής μόνο ένας 17χρονος έχει εμφανίσει συμπτώματα, και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Οι υπόλοιποι δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα και προς το παρόν τα πνεύματα είναι ήρεμα. 

Μια κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται έξω από τη δομή σε περίπτωση που υπάρξει ένταση, όπως και ασθενοφόρο για να παραλάβει αν παραστεί ανάγκη κάποιον ασθενή και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

Κορωνοϊός: Σοκαρισμένοι οι υγειονομικοί για τον θάνατο του 35χρονου

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί για δύο εβδομάδες. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ το Κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top