Κορωνοϊός: Γιατί σκοτώνει και νεότερους ο ιός;

Τι απαντά ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το πώς ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας ακόμα και σε νεότερους ηλικιακά.

Κορωνοϊός: Δύο άνθρωποι βίωσαν τη δική τους Ανάσταση και βγήκαν από τις ΜΕΘ

Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό γύρω στο 1 με 5 στα 1.000, η υγεία των νεότερων ασθενών να επιβαρυνθεί σημαντικά. 

«Γίνεται μια έντονη φλεγμονώδης αντίδραση από τον οργανισμό, κατά την οποία εκκρίνονται μαζικά φλεγμονώδεις ουσίες στον πνεύμονα και στα υπόλοιπα όργανα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται ταχύτατη κατάρρευση και πολυοργανική ανεπάρκεια» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. 

Κορωνοϊός: «Στα δύο πρώτα τεστ ήταν αρνητικός ο 35χρονος»

Σχετικά με τα πραγματικά κρούσματα που δεν έχουν ανιχνευτεί, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ίσως να έχουμε περίπου 30.000 κρούσματα και όχι παραπάνω στην Ελλάδα. «Ότι κάνουμε σήμερα, πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε για αρκετό καιρό και μετά την άρση τω περιορισμών» υπογράμμισε. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, χωρίς εμβόλιο δεν προβλέπεται ανοσία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. «Για να φτάσουμε τα επίπεδα ανοσίας, δηλαδή το 70%, θα μιλάμε για χιλιάδες νεκρούς με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα» είπε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top