Τουρκική πρόκληση στη Λέσβο: Επιχείρησαν να προωθήσουν λέμβο με μετανάστες!

Τουρκικές ακταιωροί συνόδεψαν μετανάστες στη Μυτιλήνη-Βίντεο ντοκουμέντο

Δείτε στο βίντεο τον Κ. Μητσοτάκη να αποχαιρετά 50 προσφυγόπουλα στο αεροδρόμιο

Ακόμα μία τουρκική πρόκληση συνέβη το το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα ελληνικά χωρικά ύδατα! 

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχείρησε να εισέλθει λέμβος με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, όπου εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελλέγει τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top