Κορωνοϊός: 50χρονος νοσεί εδώ και 40 μέρες χωρίς συμπτώματα

Έκανε τέσσερα τεστ και βγήκαν όλα θετικά

Πολλές φορές ο Σ. Τσιόδρας και οι επιστήμονες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έχουν χαρακτηρίσει τον κορωνοϊό «ύπουλο» και «απρόβλεπτο». Απόδειξη ένας 50χρονος από την Πελοπόννησο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 40 μέρες και μέχρι σήμερα νοσεί, αφού κάνει συνεχώς τεστ που βγαίνουν θετικά. 

Αγωνία για τον πατέρα του 15 μηνών μωρού που νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, που επικαλείται τους γιατρούς του ασθενούς, είναι μία από τις τρεις περιπτώσεις ασθενών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα. 

Ο 50χρονος συμμετείχε στο γκρουπ των εκδρομέων στα Ιεροσόλυμα. Εμφάνισε συμπτώματα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε για δέκα μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. 

Κορωνοϊός: Ποιες οι προϋποθέσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Μετά το εξιτήριο του επέστρεψε στο σπίτι του, όμως από τότε έως και σήμερα, ένα μήνα μετά δηλαδή, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ και κάθε φορά βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό, ενώ δεν έχει πλέον κανένα σύμπτωμα. 

Στο σπίτι βρίσκεται η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά, που βρίσκονται σε καραντίνα εδώ και 40 μέρες. 

Κορωνοϊός: Πώς η μπρούμυτη στάση σώματος αποδεικνύεται σώτηρια στη δύσπνοια

Ο ίδιος παραμένει περιορισμένος σε ένα δωμάτιο. Η σύζυγός του, η οποία επίσης νόσησε από κορωνοϊό και μετά από 14 μέρες βγήκε αρνητική είναι εκείνη που βγαίνει για τα ψώνια του σπιτιού, όμως βλέπει τη δυσπιστία στα βλέμματα των συμπολιτών της. 

Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια - Σε 12 μήνες το εμβόλιο

Όπως είπε ο παθολόγος λοιμωξιολόγος, καθηγητής παθολογίας του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται για να βγει ένα τεστ αρνητικό. 

Ο κ. Γώγος σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top