Αυστηροί έλεγχοι για το Πάσχα: Μέτρα σε εθνικές οδούς, εκκλησίες, ταράτσες

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Εντείνονται οι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, εκκλησίες, σταθμούς ΚΤΕΛ, ώστε να εμποδιστεί η έξοδος των απείθαρχων στην επαρχία για το Πάσχα

Λαμία: Πρόσκληση - πρόκληση για «έφοδο» στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολές για περιπολίες έξω από ναούς, drones θα εποπτεύουν πάνω από τις εθνικές οδούς και τους παραδρόμους, ενώ θα γίνεται διακριτικός έλεγχος και στα social media για να αποτραπούν κάποιοι που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους πιστούς για να πάνε στις εκκλησίες. 

ΚΤΕΛ Κηφισού: Τσάκωσαν αλλοδαπούς που πήγαιναν Ηγουμενίτσα και μετά Αλβανία

Οι επικεφαλής των μέτρων έχουν διαβιβάσει σε όλους τους ένστολους να είναι αποφασιστικοί και αυστηροί στους ελέγχους, να μη δέχονται αστείες δικαιολογίες και να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους ακόμα και στα πορτ μπαγκάζ των οχημάτων για να διαπιστώσουν αν όσα αναφέρουν τα χαρτιά που έχουν μαζί τους οι οδηγοί, συμβαδίζουν με όσα υπάρχουν στις αποσκευές τους.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα

Στους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχει το σύνολο των υπηρεσιών και επιστρατεύονται ένστολοι από τοπικά τμήματα, την Άμεση Δράση, την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και τα ΜΑΤ. 

«Ρώτησα τον Χαρδαλιά, πού θα κάνω Πασχαλιά»

Εκατοντάδες αστυνομικοί από τα αεροδρόμια και τις υπηρεσίες γραφείου, έχουν εντολή να βγουν στο δρόμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο λαμβάνουν μέρος και 250 αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από το αρχηγείο.

Παράλληλα, περιπολίες θα πραγματοποιούν από αέρος drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι κανείς δε θα μπορέσει να φύγει από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να πάει στην επαρχία για να κάνει Πάσχα. 

Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλα τα διόδια της χώρας, όπου αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα. Στους επαρχιακούς δρόμους επίσης που συνδέουν πόλεις και χωριά γίνονται περιπολίες από αστυνομικούς. 

Στο τραπέζι χειρόφρενο στα ΙΧ ανήμερα του Πάσχα

Ειδικά για την Αττική, επειδή κάποιοι ενδεχομένως να επιχειρήσουν να πάνε στα εξοχικά τους, υπάρχουν μπλόκα όλο το 24ώρο σε τουλάχιστον 20 σημεία, όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, λεωφόρο Μαρκοπουλου, λεωφόρο Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη. 

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες και υποχρεωτική επιστροφή στο σπίτι τους. 

Πάσχα 2020: Νέο κάλεσμα για Ανάσταση στα μπαλκόνια

Ανάλογα θα είναι τα μέτρα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να πάνε στη Χαλκιδική. 

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και το Λιμενικό που διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στα πορθμεία και στα λιμάνια της χώρας. Όσοι επιχειρήσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε1. Το ίδιο περιοριστικό μέτρο ισχύει και στα αεροδρόμια αφού κανένας δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήριο χωρίς να αναφέρει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας, ενώ αυστηροί έλεγχοι θα υπάρχουν και στα ΚΤΕΛ.

Περιπολίες στις εκκλησίες

Όσον αφορά στις εκκλησίες και όσο πλησιάζουμε στο Θείο Δράμα, τα μέτρα θα γίνονται πιο αυστηρά. Οι λειτουργίες, ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Δε θα υπάρχουν ηχητικές εγκαταστάσεις για να ακούγεται η Θεία Λειτουργία και η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μέσα στους ναούς. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα και έλεγχοι σε εθνικές οδούς και λιμάνια

Το βράδυ της Ανάστασης στα προαύλια των εκκλησιών και ιδιαίτερα στα νησιά και τα χωριά θα υπάρχει παρουσία ενστόλων και ανδρών με πολιτικά στους μεγάλους ναούς ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες στην περιφέρεια και ειδικά στα χωριά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με drones και κιάλια νυχτερινής όρασης οι έλεγχοι

Αν παρατηρηθεί συγκέντρωση κόσμου θα γίνονται συστάσεις για να απομακρυνθούν ενώ αν δεν υπακούσουν θα εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει τη συγκέντρωση περισσότερων από δέκα ατόμων στο ίδιο σημείο.

Ξεχάστε το σούβλισμα του οβελία σε πιλοτές και αυλές

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα, αυτό που φοβούνται οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι συναθροίσεις σε ταράτσες, πιλοτές και αυλές για το σούβλισμα του οβελία. 

Έτσι η Αστυνομία σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιεί περιπολίες και όπου διαπιστώνει ότι υπάρχουν τέτοιες συναθροίσεις θα επεμβαίνει άμεσα. Περιπολικά όπου εντοπίζουν τέτοιες συγκεντρώσεις θα χρησιμοποιούν μέχρι και τα μεγάφωνα για να συμμορφώνουν τους απείθαρχους. Στο τραπέζι των συσκέψεων έπεσε η πρόταση αν κάποιοι δεν υπακούν στις συστάσεις να υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα, αυτόφωρο και πρόστιμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top