Στο τραπέζι χειρόφρενο στα ΙΧ ανήμερα του Πάσχα

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Κρίσιμες είναι οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πώς η συμπεριφορά των πολιτών τις μέρες αυτές θα κρίνει την άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Αντίστροφη μέτρηση για άρση των μέτρων: Το σχέδιο για κάθε μήνα  

Τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ξεκαθάρισε πως οι εκκλησίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι κλειστές για τους πιστούς και δε θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτι συγγενών και φίλων για το… σούβλισμα του οβελία. 

Αποκάλυψε επίσης πως η κυβέρνηση μελετά ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να αποτρέψει την πασχαλινή έξοδο και τους συνωστισμούς σε εκκλησίες, σπίτια και ανοιχτούς χώρους. 

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Κρίσιμη η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά διαφαίνεται Ανάσταση

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι των συζητήσεων του κυβερνητικού επιτελείου έχει πέσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των ΙΧ τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. 

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν την τελευταία στιγμή, αναλόγως με τη συμπεριφορά που δείξει ο κόσμος. Αν υπάρξει μαζική κίνηση των πολιτών, όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο, τότε ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ. 

MRB για το Star: Ικανοποίηση για διαχείριση - Προβληματισμός για οικονομία

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αν τελικά αποφασιστεί το καθολικό χειρόφρενο στα ΙΧ, θα τεθεί σε εφαρμογή από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πριν και μετά την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα για να μπει φρένο στις συναθροίσεις σουβλίσματος του οβελία.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για εκκλησίες, αγορά και σούβλισμα οβελία

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχεδιάσει ένα τριπλό σχέδιο για να μπορέσει να αποτρέψει τον συνωστισμό πολιτών κατά την αγορά προϊόντων για το πασχαλινό τραπέζι. 

Χαρδαλιάς: Μόνοι στο σπίτι το Πάσχα, δεν επιτρέπεται εορτασμός με άλλους

Έτσι, στη Βαρβάκειο Αγορά η είσοδος θα γίνεται ανά 10 πολίτες, από την οδό Αρμοδίου και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν, τόσοι θα εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί θα φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά.
Αστυνομικές περιπολίες θα γίνονται σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ που θα αφορούν στην τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους πολίτες. Παράλληλα οι αστυνομικοί θα φροντίσουν για την ασφάλεια πωλητών και επιχειρηματιών από πιθανές ληστρικές επιθέσεις.

Όσον αφορά στις εκκλησίες, θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους, όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών. 

Πάσχα: Δε θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων

Τέλος, εκτεταμένες θα είναι οι περιπολίες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε γειτονιές της Αττικής, ώστε να αποτραπούν οι εσωτερικές μετακινήσεις για το εορταστικό τραπέζι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top