Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα και έλεγχοι σε εθνικές οδούς και λιμάνια

Ξεκίνησαν ήδη τα αυστηρά μέτρα

Ξεκίνησαν ήδη οι αυστηροί έλεγχοι στις εθνικές οδούς, σε διόδια και λιμάνια, ώστε να αποτραπεί η μετακίνηση όσων επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω κορωνοϊού για να πάνε για… Πάσχα στο χωριό. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με drones και κιάλια νυχτερινής όρασης οι έλεγχοι

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αυτό το Σαββατοκύριακο είναι κομβικό για να έχουν ένα δείγμα ως προς το πώς θα κινηθεί ο κόσμος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε αν παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση να ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. 

Μπλόκα έχουν στηθεί σε σταθμούς διοδίων, ακόμα και σε παραδρόμους των εθνικών οδών, όπου αστυνομικοί πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους. Οι παραβάτες θα πληρώνουν διπλάσιο πρόστιμο, δηλαδή 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες από τα οχήματά τους και θα επιστρέφουν στα σπίτια τους. 

Κραυγή απόγνωσης από την Τήλο: «Μην έρχεστε στο νησί για Πάσχα»

Ήδη σήμερα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στα διόδια της Ελευσίνας αστυνομικοί σταμάτησαν ένα ταξί με αλλοδαπό οδηγό, ο οποίος μετέφερε δύο ακόμα συμπατριώτες του, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους βεβαίωση μετακίνησης. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το «Plan B» της κυβέρνησης για το Πάσχα

Επίσης σε έλεγχο λεωφορείου ΚΤΕΛ εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί χωρίς νόμιμα έγγραφα, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε απόφαση για την απέλασή του.

Ενδελεχείς είναι οι έλεγχοι και στα λιμάνια της χώρας. Η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά. 

Κορωνοϊός: Ηλικιωμένοι βγήκαν για σωματική άσκηση... με το αυτοκίνητο

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 απόπλοι πλοίων, 1 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22/03 έως 29/03 στους χώρους αρμοδιότητας του λιμενικού σώματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top