Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το «Plan B» της κυβέρνησης για το Πάσχα

Αρνί στο… κελί για τους παραβάτες

Στην τελική ευθεία για την επιβολή του «Plan B», όσον αφορά στα μέτρα για τις μετακινήσεις βρίσκεται η κυβέρνηση, ώστε να προλάβει όσους επιχειρήσουν μια… έξοδο στο χωριό για το Πάσχα, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη απευθύνουν συστάσεις καθώς πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα θετικά αποτελέσματα της μετάδοσης του ιού στη χώρα. 

Πέτσας: Χωρίς τα αυστηρά μέτρα, θα ζούσαμε δραματικές στιγμές

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι ο Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος μήνας, καλώντας τους πάντες να μην εφησυχάσουν. 

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν έκρυψε επίσης τον προβληματισμό του για τις παραβιάσεις των μέτρων αυτοπεριορισμού που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες σε μεμονωμένους ναούς της χώρας. 

Αυτά είναι τα μέτρα της ΚΥΑ για τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα 

Ο μηχανισμός είναι σε πλήρη εγρήγορση ενόψει του Πάσχα και σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση έχουν καταλήξει στους άξονες εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

To «μενού» των νέων μέτρων – Έτοιμη η κυβέρνηση να το ενεργοποιήσει

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε χθες πως ανάμεσα στις γραμμές του σχεδίου περιλαμβάνονται:

  • αυστηροποίηση του προστίμου για παραβιάσεις των κανόνων μετακίνησης
  • γεωγραφικοί περιορισμοί, όπου υπάρχουν εστίες επιμόλυνσης (καραντίνα)
  • περιορισμοί στο εύρος των εξόδων με έμφαση στον περιορισμό κίνησης εκτός έδρας των ανθρώπων
  • είτε περαιτέρω αυστηροποίηση πτήσεων από το εξωτερικό για να μην υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι.

Στις βλέψεις του κυβερνητικού επιτελείου σταθερή επιδίωξη παραμένει από τα νέα μέτρα να μην θιγεί η συντριπτική «συνεπής» ως προς την τήρηση των κανόνων πλειοψηφία, με τον υπουργό Επικρατείας να διαπιστώνει «μεγάλο επίπεδο συμμόρφωσης». 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη από την άλλη, Λευτέρης Οικονόμου, ξεκαθάρισε χθες πως όσοι σκέφτονται να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό τις ημέρες του Πάσχα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. 

Ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις ημέρες των γιορτών περιλαμβάνει τόσο τη φύλαξη των διοδίων όσο και των παράπλευρων οδών.

Υπενθύμισε πως έχουν προβλεφθεί αυστηρά πρόστιμα, όσο και ποινικές ευθύνες που φθάνουν έως την κάθειρξη για τους παραβάτες, ενώ αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που έχουν μέχρι σήμερα επιβληθεί, με τον μέσο όρο των ημερήσιων παραβάσεων (1.200) να βαίνει σταθερά μειούμενος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top