To «μενού» των νέων μέτρων – Έτοιμη η κυβέρνηση να το ενεργοποιήσει

Γεραπετρίτης: Αν επιβαρυνθεί η κατάσταση, θα αυστηροποιηθούν

Δείτε τι ανακοίνωσε για την παράταση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Έτοιμη για αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι η κυβέρνηση, ενόψει και των ημερών του Πάσχα.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, το νέο «μενού» των μέτρων «θα ενεργοποηθεί αν υπάρξουν δείγματα επιβάρυνσης της κατάστασης».

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα απαγόρευσης που θα ανακοινωθούν

Τα μέτρα, που εξετάζονται για να τεθούν σε εφαρμογή, είναι: 

-    αυστηροποίηση του προστίμου

Κορωνοϊός: Ακόμη τρεις ασθενείς κατέληξαν - Στους 76 οι νεκροί στην Ελλάδα

-    γεωγραφικοί περιορισμοί, όπου υπάρχουν εστίες επιμόλυνσης (καραντίνα)

-    περαιτερώ περιορισμοί στο εύρος των εξόδων με έμφαση στον περιορισμό κίνησης εκτός έδρας των ανθρώπων

Κορωνοϊός: Πότε θα δοθούν τα 800 ευρώ (Αναλυτικός πίνακας)

-    περαιτέρω αυστηροποίηση πτήσεων από το εξωτερικό για να μην υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι.

«Το ότι μπορούμε να έχουμε έγκαιρη διάγνωση για κάποιον, που έχει μολυνθεί, δεν σημαίνει ότι εκεί τελειώνει η δουλειά του κράτους. Ακολουθεί η ιχνηλάτηση και αυτή έχει πάει πολύ καλά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά, εάν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, τότε θα αυξηθεί γεωμετρικά η δυσκολία. Εκεί νομίζω ότι απέτυχε το σύστημα Ιταλίας και Ισπανίας», σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας πάντως έκανε λόγο για ένα «μεγάλο επίπεδο συμμόρφωσης» προσθέτοντας ότι «εάν συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συμμόρφωσης, θεωρώ ότι σταδιακά θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

«Διαφαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σταθερότητα στην επέκταση της επιδημίας και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα, γιατί φαίνεται ότι δεν θα πάμε σε μεγάλη εκθετική επέκταση. Θεωρώ ότι το ΕΣΥ θα αντέξει και δεν θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά στο εξωτερικό. Το πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης δεν εξαρτάται μόνο από τα σημερινά δεδομένα αλλά έχει να κάνει και με τον καιρό, τα εισερχόμενα κρούσματα κτλ.», υποστήριξε ο κ. Γεραπετρίτης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top