Πατήρ Γεώργιος στο Κουκάκι: «Έπραξα αυτό που μου επέβαλε η συνείδηση μου»

Εμφανίστηκε στον Άγιο Νικόλαο για να μοιράσει συσσίτιο σε ανθρώπους

Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου εμφανίστηκε ο πατήρ Γεώργιος του Κουκακίου και υπεραμύνθηκε της απόφασης του να κοινωνήσει παιδάκια εν μέσω απαγορεύσεων. Αντιδράσεις προκαλούνται σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς βαίνουν προς κατάργηση πασχαλινά έθιμα αιώνων.

Ιερέας Κουκάκι: «Δεν απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία, δεν υπήρξε συνάθροιση»

Ο πατήρ Γεώργιος δίνει συμβουλές έξω από τον Ιερό Ναό στους πιστούς. Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου εμφανίστηκε στον Άγιο Νικόλαο για να μοιράσει συσσίτιο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σχολίασε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών που τον δείχνουν να κοινωνά παιδάκια στην πίσω πόρτα του ναού και υπεραμύνθηκε της απόφασής του.

Δικογραφίες για τα περιστατικά σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα

«Ο άνθρωπος μπορεί καλοπροαίρετα να θεωρούσε ότι μ’ αυτό τον τρόπο προστατεύει τη δημόσια υγεία με τη δική του συνείδηση έκανε αυτό που ήθελε. Κι εγώ με τη δική μου συνείδηση, γιατί ο καθένας μόνος του αποφασίζει τι θα κάνει τελικά έτσι, απέναντι σ όλες τις περιστάσεις, έπραξα αυτό που μου επέβαλε η συνείδηση μου» είπε ο ιερέας του Κουκακίου.

Σε ανάρτηση του στο facebook, ο ιερέας αναφέρει ότι γονείς επίμονα του ζητούσαν να κοινωνήσει τα παιδιά:

«Εκείνη τη στιγμή ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση και τη μακραίωνη Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δε μεταδίδει ασθένειες αλλά μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, βεβαίως κοινώνησα τα παιδάκια…»

«Έχουν δικαίωμα να διαφωνούν βεβαίως (σ.σ όσοι διαφωνούν) και ο ιερέας δε βάζει για δήμαρχος για να μαζεύει ψηφαλάκια από τους ανθρώπους πόσους τους κάνω και πόσους δεν τους κάνω, καταλάβατε. Ο ιερέας ενεργεί κατά τη συνείδησή του και κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας».

Ο ιερέας έκανε και παρατήρηση στους δημοσιογράφους ότι δεν τηρούν τις αποστάσεις. «Δεν έχω αντιδικία με κανέναν, απλώς έπραξα το καθήκον μου, τίποτε άλλο. Εδώ είσαστε 15 νοματαίοι και είσαστε πάρα πολύ κοντά, εγώ κρατάω απόσταση από εσάς, εσείς δεν κρατάτε».

Ιερώνυμος: Στη Θεία Ευχαριστία δε χωράει ασθένεια

Θέση για τη θεία κοινωνία πήρε και ο Αρχιεπίσκοπος. «Έχουμε δυο στοιχεία εδώ πέρα, το στοιχείο της θείας ευχαριστίας και το θέμα της συναθροίσεως, είναι διαφορετικά πράγματα. Στη θεία ευχαριστία δ χωράει έκπτωση, δεν χωράει ασθένεια. Η Εκκλησία θυσιάζεται, δίνεται, οι άνθρωποι πολλές φορές της εκκλησίας κάνουν τα δικά τους όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι».

Αντιδράσεις στην Κέρκυρα για τη ματαίωση λιτανείας στον Άγιο Σπυρίδωνα

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας ετοιμάζονται να τιμήσουν το έθιμο με τους μπότηδες παρά τα περιοριστικά μέτρα. Το νησί ωστόσο είναι ανάστατο εξαιτίας της απόφασης του Μητροπολίτη Νεκτάριου να ματαιωθεί η λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα η οποία τελείται από το 1553. 

Ο Μητροπολίτης, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη, επικαλείται συστάσεις του εισαγγελέα καθώς το τελετουργικό απαιτεί παρουσία πολλών ατόμων στο ναό, κάτι που απαγορεύεται.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top