Σταδιακή ανοσία: «Χτίζουμε τείχος» με νέους και παιδιά

Εν αναμονή αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

«Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα» απάντησε σε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σε ερώτηση των ιατρικών συντακτών περί ανοσίας στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, 2.145 στο σύνολο- 99 οι νεκροί

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η ιατρική συντάκτρια Κατερίνα Παπακωστοπούλου, «είναι παρεξηγημένη έννοια η ανοσία της αγέλης γιατί θα πρέπει να νοσήσει το 50%-70% του γενικού πληθυσμού. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στη χώρα μας, δηλαδή νοσούσαν 5 εκατ. Ελλήνων, θα είχαμε καταστροφικές συνέπειες, με 100.000-200.000 νεκρούς».

Με τα μέτρα που έχουμε λάβει ως τώρα, ο κ. Τσιόδρας εύχεται να έχουμε μια σταδιακή ανοσία. Σκοπός ήταν να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί και γεμίσουν οι μονάδες υγείας. Όταν τα πράγματα καλυτερεύσουν και έχουμε αξιόπιστα τεστ, θα δούμε ποιες ομάδες του πληθυσμού πέρασαν την ασθένεια είτε ελαφριά είτε πιο βαριά, για να καταλάβουμε τι γίνεται με την ανοσία. 

Σε τι μας βοηθάει να γνωρίζουμε για την ανοσία; Για να δούμε αν μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα. «Αν θέλουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα, βάζουμε μπροστά τους νέους και τα παιδιά, που νοσούν λιγότερο και δεν κινδυνεύουν πολύ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. 

Όσο για το εμβόλιο, που αντικαθιστά την ανοσία της αγέλης, δεν το περιμένουμε πριν το φθινόπωρο. Ωστόσο, προτεραιότητα σε αυτό, θα έχουν υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top