Κανονικά η άφιξη του Αγίου Φωτός - Πώς θα γίνει η υποδοχή του

Θα έρθει στην πατρίδα μας αλλά δε θα πάει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας

Το φετινό θα είναι ένα Πάσχα διαφορετικό από όλα όσα έχουμε ζήσει. Στιγματισμένο από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει ολόκληρο τον πλανήτη. 

Το Αναστάσιμο Φως θα πλημμυρίσει τις καρδιές μας, θα αγαλλιάσει την ψυχή μας, όμως φέτος δε θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα. Θα μεταφερθεί στη χώρα μας κανονικά το Μεγάλο Σάββατο, ωστόσο για να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση πιστών στις εκκλησίες, θα παραμείνει στην Αθήνα και ενδεχομένως μεταφερθεί και στη Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία της υποδοχής στο αεροδρόμιο θα είναι λιτή και δε θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. 

Κλειστές οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα: Πώς θα δείτε live τις λειτουργίες

O υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Βλάσης, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Ιωάννα Βάσσου, εξήγησε:

«Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά στην πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν θα μπορέσει το Άγιο Φως να πάει σε όλα τα μέρη ανά την Ελλάδα και σαφώς δε θα μπορέσει ο κάθε πιστός να πάρει το Άγιο Φως στο σπίτι του, στη λαμπάδα του, στο κερί του, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, «έχουμε κάποιους φόβους και θέλουμε να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση πιστών εκεί που θα πάει το Άγιο Φως, υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο, το Άγιο Φως να μείνει την Ανάσταση μόνο στην Αθήνα και ενδεχομένως στη Θεσσαλονίκη λόγω του ότι είναι η συμπρωτεύουσα και από εκεί και πέρα να μην διανεμηθεί!»

Μεγάλη Εβδομάδα: Κλειστές τελικά οι εκκλησίες για τους πιστούς!

Η διαφορετική υποδοχή του Αγίου Φωτός

Με ειδική πτήση μόνο δύο άτομα θα αναχωρήσουν το Μεγάλο Σάββατο από την Αθήνα για Τελ Αβίβ. Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου της Ελλάδας, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός με τον βοηθό του.

Δε θα κατέβουν από το αεροσκάφος καθόλου, καθώς μετά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με αυτοκίνητο του Γενικού Προξενείου.  

«Στην Αθήνα έχω την τιμή εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση να υποδεχτώ το Άγιο Φως, μαζί θα είναι και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Θα υπάρχει εκεί μια λιτή υποδοχή του Αγίου Φωτός» τονίζει ο ο υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Βλάσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το συγκινητικό μήνυμά του για το φετινό Πάσχα - «Δε θα πάρετε το Άγιο Φως, θα μεταγγισθεί όμως στις καρδιές σας»

Υποδοχή του Αγίου Φωτός χωρίς πιστούς και κόκκινο χαλί

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο κόσμος απαγορεύεται. Θα υπάρχει μόνο ένα μικρό άγημα και μια μπάντα μαζί, με τον επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ. Δε θα στρωθεί κόκκινο χαλί φέτος. Θα τοποθετηθεί μόνο ένα πόντιουμ για σύντομες δηλώσεις. Αμέσως μετά το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο Μετόχι στην Πλάκα και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. 

«Ας μείνουμε ότι θα το φέρουμε το Άγιο Φως εδώ. Θα λάμπει εδώ στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, αλλά μέχρι εκεί!» πρόσθεσε ο υφυπουργός εξωτερικών.

Η αρχική σκέψη ήταν να φτάσει το Άγιο Φως με πτήσεις σε 9 μεγάλες πόλεις της χώρας. Ακόμη ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα διανεμηθεί το Αναστάσιμο Φως στις εκκλησίες της Αττικής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top