Ρομά Λάρισας: «Σωτήριο μέτρο η καραντίνα, πρέπει να συνεχιστεί»

Τι δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Star o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

 Μόνο ένα θετικό δείγμα από τα 200 ακόμη από Ρομά της Λάρισας που εξετάσθηκαν από  τον ΕΟΔΥ βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Κατερίνα Παναγοπούλου. 

Θετικά στον κορωνοϊό τρία ακόμη δείγματα από Ρομά στη Λάρισα

Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί σήμερα ότι βρέθηκαν θετικά άλλα τρία δείγματα από την εξέταση που πραγματοποίησαν διαγνωστικά κέντρα στη Λάρισα.       

Σχετικά με την αντίδραση των Ρομά του οικισμού ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε: Αντιδρούν έντονα στα μέτρα. Η καραντίνα είναι σωτήριο μέτρο που αποφασίστηκε από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά, Πρέπει να συνεχιστεί και σταδιακά εξομαλύνεται η κατάσταση. 

Όπως πρόσθεσε «στην αρχή δημιουργήθηκε μία ένταση στα συνεργεία από ένα άτομο όταν επιχειρήθηκε να τους πάρουν δείγματα. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η διαδικασία έγινε γνωστά».           

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισήμανε πάντως ότι επικρατεί ανησυχία γιατί προηγουμένως δύο άτομα είχαν βρεθεί αρνητικά και στη συνέχεια νοσηλεύθηκαν. «Δε θα πρέπει να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ελέγχθηκε η διασπορά. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε» τόνισε.  

Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται να μπει σε καραντίνα η Λάρισα»

Για το αν ο ίδιος θα πρότεινε  ως επιστήμονας να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή, ο κ. Γισννακόπουλος ανέφερε: «Προφανώς δεν πρέπει να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή της Λάρισας. Αλλά η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να μείνει σε καραντίνα. Υπήρχε ένα Κέντρο Αποκατάστασης στο οποίο  μετακόμισαν 22 από τους οποίους βρέθηκαν θετικοί από τον κορωνοϊό και ελπίζω ότι θα μεταβούν και οι υπόλοιποι. Αλλά δεν πείθονται και εύκολα ξέρετε».        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top