Ρομά Λάρισα: Αισιόδοξη η πρώτη εικόνα για τα κρούσματα κορωνοϊού

Ηρεμία σήμερα στον οικισμό μετά την επίσκεψη Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Aπό τα 133 δείγματα Ρομά, που εξετάστηκαν σε τοπικό επίπεδο από ιδιωτικά εξεταστικά εργαστήρια βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό τρία, ενώ αναμένονται σήμερα Σάββατο και τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα 200 του ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται να μπει σε καραντίνα η Λάρισα»

Η πρώτη εικόνα είναι σχετικά αισιόδοξη, αλλά αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Nτίνου Γιαννακόπουλου. 

Εύσημα από τη Σακελλαροπούλου στον Τσιόδρα για την αναφορά του στους Ρομά

Η καταγγελία του κ. Γιαννακόπουλου αφορά συναδέλφους του που συμμετείχαν στη δειγματοληψία και είπαν ότι η διαδικασία έγινε χωρίς τήρηση του πρωτοκόλλου, χωρίς παρουσία αστυνομίας και καθ' υπόδειξη των ίδιων των Ρομά που τους κατεύθυναν σε συγκεκριμένες οικογένειες και κυρίως σε μικρά παιδιά, που δεν έχουν μεγάλη κοινωνική συναναστροφή.

ΗΡΕΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ    

Μετά τη χθεσινή ένταση στην επίσκεψη Χαρδαλιά και Τσιόδρα στον οικισμό σήμερα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.

Ανάμεσα στα τρία νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες στον οικισμό των Ρομά είναι και ένας 25χρονος ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα στη Λάρισα προκειμένου να κάνει Πάσχα. Λίγες ώρες μετά την άφιξή του αισθάνθηκε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε για εξετάσεις και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο οικισμός βρίσκεται σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα τοποθετήθηκαν ειδικοί οικίσκοι στις ζώνες εισόδου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top