Άγιο Φως: «Σύνθετη άσκηση» η μεταφορά του και η διασπορά του ανά την Ελλάδα

Εξετάζεται το θέμα των λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών

 Δείτε στο ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 5/4/2020 τι θα γίνει με το Άγιο Φως

 Για «σύνθετη άσκηση» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη μεταφορά του Αγίου Φωτός, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αποκλειστικό Star: Τι θα γίνει φέτος με το Άγιο Φως;

«Είναι μια πραγματικά σύνθετη άσκηση η οποία έχει να κάνει με το Άγιο Φως. Τόσο με το σκέλος μεταφοράς και τις συνεννοήσεις που πρέπει να κάνουμε με τις υπηρεσίες στο Ισραήλ, όσο και με το θέμα της διασποράς του ανά την επικράτεια την ημέρα της Αναστάσεως. Επομένως έχουμε ένα σοβαρό  επιχειρησιακό πλάνο μπροστά μας και εκεί εστιάζουμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Πάσχα 2020: Στις 26 Μαΐου θα ψαλεί το Χριστός Ανέστη

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ωστόσο, επεσήμανε ότι προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα και την Αγία Τριάδα της Πάτρας.

Τέλος, επανέλαβε ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως φέτος ο εορτασμός του Πάσχα θα είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των ειδικών. «“Η πίστη μας δε δοκιμάζεται” λέμε σε όσους πιστούς έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες στις εκκλησίες» κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top