«Ευαγγελισμός»: Έγινε το πρώτο χειρουργείο σε ασθενή με Covid-19

Στο Star ο επιμελητής Α στη μονάδα επεμβατικής ακτινολογίας του νοσοκομείου

Για ελαφρά αυξητική τάση προσέλευσης ασθενών με Covid-19 συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, έκανε λόγο ο επεμβατικός ακτινολόγος, επιμελητής Α΄ στη μονάδα επεμβατικής ακτινολογίας του Νοσοκομείου "Ο Ευαγγελισμός", Θοδωρής Κρατημένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Τι λέει στο Star o καθηγητής πνευμονολογίας Στ. Λουκίδης για το εμβόλιο BCG

Ο γιατρός αποκάλυψε ότι έγινε σήμερα στον «Ευαγγελισμό» η πρώτη επέμβαση σε ασθενή με κορωνοϊό, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. 

Ο κ. Κρατημένος αναφερόμενος στα μέτρα προφύλαξης είπε ότι υπάρχει μια διαβάθμιση ανάλογα με το σημείο στο οποίο εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές. «Δε χρειάζεται όλοι να είναι με αυτές τις στολές, τύπου αστροναύτη, αλλά σίγουρα όσοι εργάζονται στις ΜΕΘ ή όσοι εμπλέκονται σε κάποια επέμβαση, εκεί χρειάζονται αυξημένα μέτρα προστασίας».

Όπως είπε ο ίδιος το νοσοκομείο είναι οργανωμένο και ήδη στον 6ο όροφο λειτουργεί κλινική για covid-19. Παραδέχτηκε ότι ετοιμάζεται νέα μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά και μια επέκταση στον 5ο όροφο, για ασθενείς με Covid-19, που απλά θα νοσηλεύονται και δε θα χρειάζονται ΜΕΘ.

«Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε νούμερα τύπου Ιταλίας και Ισπανίας. Εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο φάρμακο και εμβόλιο για αυτόν τον ιό, το να αυτοπεριοριστούμε είναι η μόνη λύση» κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top