Τι λέει στο Star o καθηγητής πνευμονολογίας Στ. Λουκίδης για το εμβόλιο BCG

«Κάθε μέρα μαθαίνουμε για τα συμπτώματα του κορωνοϊού»

Για το εμβόλιο BCG μίλησε μεταξύ άλλων στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o καθηγητής πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης. 

Όπως είπε: «το εμβόλιο της φυματίωσης είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο έχει περάσει διάφορες φάσεις από την υπεραξιολόγησης μέχρι τη μεγάλη αμφισβήτηση. Τα αποτελέσματα της δοκιμής που κάνουν σε επαγγελματίες υγείας στην Αυστραλία, θα αργήσουν να φανούν. Ας είμαστε επιφυλακτικοί».

Για την ομάδα των «ασυμπτωματικών» ασθενών ο καθηγητής πνευμονολογίας ανέφερε ότι πολλοί από αυτούς έχουν χαμηλή εμφάνιση συμπτωμάτων, η οποία πιθανότατα δεν αξιολογείται σωστά.

Αναφορικά με το ότι ο κορωνοϊός κατά κύριο λόγο «χτυπά» όσφρηση, γεύση και μάτια αλλά αυτό δε συμβαίνει σε ασθενείς όλων των χωρών, ο κ.Λουκίδης επεσήμανε ότι «κάθε μέρα μαθαίνουμε για τα συμπτώματα του κορωνοϊού».

«Οι ασθενείς με άσθμα θεωρούνται ασθενείς με χρόνιο νόσημα. Όμως υπάρχει μια διαβάθμιση, άλλο το ήπιο και άλλο ο ασθενής με το σοβαρό. Αυτό που πρέπει να ξέρει αυτή η ομάδα είναι σωστή φαρμακευτική αγωγή και επικοινωνία με τον γιατρό τους» πρόσθεσε. 

Σχετικά με τις βλάβες που προκαλεί ο κορωνοϊός στον εγκέφαλο,  ο καθηγητής πνευμονολογίας είπε ότι «είναι κι αυτό μια κλινική εκδήλωση. Δεν είναι κάτι άγνωστο για τους κλινικούς γιατρούς. Πολλές από τις επιπλοκές των ιογενών λοιμώξεων αφορούν και το κεντρικό νευρικό σύστημα».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top