Ο Σωτήρης Τσιόρδας είχε προβλέψει πανδημία πριν από 6 μήνες

Ευγνωμοσύνη για τους ήρωες της πρώτης γραμμής

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε προβλέψει από τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε ότι θα αντιμετωπίσουμε πανδημία τον 21ο αιώνα. Ο έγκριτος επιστήμονας βρέθηκε κοντά σε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Τις εντυπώσεις τους κατέγραψε η Άννα Λίτινα.

Κορωνοϊός: «Τη μία μέρα ήταν μια χαρά και την επόμενη σε κώμα»


Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στο CNN GREECE τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε προβλέψει ότι: «Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε μια πανδημία γρίπης τον 21ο αιώνα». Ποιος θα περίμενε ότι έξι μήνες αργότερα θα ηγούνταν της μάχης εναντίον του Covid-19.

Τι λέει στο Star o καθηγητής πνευμονολογίας Στ. Λουκίδης για το εμβόλιο BCG

Ευγνωμοσύνη για τους ήρωες της πρώτης γραμμής

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε προς όλους τους υγειονομικούς, υποστηρίζοντας ότι χωρίς το έργο τους θα ήμασταν καταδικασμένοι: «Σ' ένα ξεχείλισμα ευγνωμοσύνης σ' όλους τους υγειονομικούς θα μου επιτρέψετε να εκφράσω ενα τεράστιο ευχαριστώ από όλους εμάς στους ήρωες της πρώτης γραμμής... Τη Νάντια, τον Παναγιώτη, την Ανθούλα, τον Ναπολέοντα, τη Στυλιανή στην Αγία Βαρβάρα». Η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής Αγ. Βαρβάρα, ευχαρίστησε θερμά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τόνισε: «Για όλους μας είναι πολύ μεγάλη επιβράβευση να ακούμε από έναν άνθρωπο τόσο έγκριτο αυτά τα καλά λόγια και το έναυσμα, ουσιαστικά, να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι». 

Πώς ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες και στον εγκέφαλο

«Μου λείπει η αγκαλιά των παιδιών μου»

Η Στυλιανή Γερακάρη διευθύνει την κλινική κρουσμάτων στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα. Είναι μητέρα δυο παιδιών. Στον αγώνα της καθημερινά απέναντι στον φονικό εχθρό που μαστίζει τη χώρα μας, έχει στη σκέψη της συνεχώς τα δύο της αγγελούδια: «Αυτό μου λείπει πραγματικά. Μου λείπουν οι αγκαλιές, αυτή η στέρηση της αγκαλιάς των παιδιών μου, το φιλί, αλλά είμαστε όλοι για έναν σκοπό, έχουν συμβιβαστεί κι εκείνα και εγώ».

Ο Λάμπρος Θεοδοσόπουλος νοσηλευτής και πατέρας τριών παιδιών. Η σύζυγός του είναι επίσης νοσηλεύτρια. Έχουν να δουν τα παιδιά τους από τότε που ξέσπασε η πανδημία. «Η προσπάθεια αυτή για την πανδημία είναι ομαδική. Δε γίνεται πόλεμος από τον καναπέ. Όλοι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή, όλοι μαζί πρέπει να πολεμήσουμε, ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κορωνοϊός: Στους 53 οι νεκροί - 27 νέα κρούσματα, 1.633 συνολικά

Και συνέχισε λέγοντας: «Τα παιδιά μας δυστυχώς είναι μακριά μας, είναι από την πρώτη στιγμή σε απομόνωση με τους παπούδες και τις γιαγιάδες... Μας λείπουν πολύ και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα όλη αυτή η κατάσταση για να μπορούμε να είμαστε πάλι κοντά τους... Το έχουν καταλάβει τα παιδιά, το έχουν δεχτεί, τους λείπει η αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς».

Με στολή και μάσκα ο Σωτήρης Τσιόρδας συνάντησε ασθενείς

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος από τα χείλη του οποίου κρέμεται ολόκληρη η Ελλάδα κάθε απόγευμα, συνάντησε από κοντά τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία. Φόρεσε την προστατευτική στολή, τη μάσκα και τα γάντια και συνάντησε από κοντά τους ήρωες της πρώτης γραμμής και τους ασθενείς. Οι 11 ασθενείς αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν είδαν τον κ. Τσιόδρα να τους επισκέπτεται στα δωμάτιά τους. Μάλιστα, τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top