Κορωνοϊός: «Τη μία μέρα ήταν μια χαρά και την επόμενη σε κώμα»

Τι εξομολογήθηκε στο Star ο αδερφός θύματος του Covid-19 στην Καστοριά

Για πρώτη φορά ο αδερφός του 56χρονου άνδρα, που έχασε τη ζωή του λόγω κορωνοϊού, ανοίγει την καρδιά του στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου, περιγράφει πόσο γρήγορη ήταν η επιδείνωση της υγείας του και στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Μόνο στο Star: Συγκινεί ο ασθενής που νίκησε γρίπη, πνευμονία και Covid-19

Πριν από τρεις ημέρες ο κύριος Γιώργος κήδεψε τον αδερφό του, ο οποίος στα 56 του χρόνια έφυγε από τον κορωνοϊό. H οικογένεια ζει στο Δήμο Μεσοποταμίας, στην Καστοριά, που έχει μπει ήδη σε καραντίνα. Κανείς, όπως μας είπε, δεν περίμενε αυτή την τραγωδία.

«Όταν μάθαμε ότι ο αδερφός μου χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό, μείναμε εβρόντητοι. Δεν ήταν άνθρωπος ο οποίος ταξίδεψε στο εξωτερικό ή σε κάποια άλλη πόλη. Τη μία μέρα ήταν μια χαρά και την επόμενη σε κώμα... Δέκα ημέρες ο αδερφός μου ήταν μόνος και την ενδέκατη που τον κηδέψαμε, παλι ήταν μόνος του...», δήλωσε για την περιπέτεια της οικογένειάς του από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Στους 53 οι νεκροί – Μια 90χρονη στην Καστοριά το τελευταίο θύμα

Ο κ. Γιώργος, μέσω του Star στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους δε μένουν σπίτι, προκειμένου να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα: «Τους παρακαλώ, λοιπόν, να προσέχουν τους άλλους... Θέλω να παρακαλέσω όλους όσοι μαζεύονται στις τράπεζες, ακόμα και σήμερα που κάνουν βολτίτσες, να σταματήσουν αυτό το καλαμπούρι, πεθαίνουν άνθρωποι...», επισημαίνει.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων θεραπεύτηκαν

Τα πρώτα κρούσματα που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, έχουν πάρει ήδη εξιτήριο και βρίσκονται σπίτι τους.

Πώς ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες και στον εγκέφαλο

Η Δήμητρα, πρώην ασθενής με κορωνοϊό, που ήταν στο γκρουπ των προσκυνητών, εξομολογείται: «Είχα υψηλό πυρετό και λίγη δύσπνοια, ευτυχώς το προλάβαμε. Εκείνες τις ώρες δε σκεφτόμουν καθόλου την υγεία μου, σκεφτόμουν μήπως είχα κολλήσει άλλους ανθρώπους. Είχα έρθει σε επαφή με τη μητέρα μου, την αδερφή μου... Εκείνη την ώρα σκεφτόμασταν μήπως έχουμε κάνει κακό άθελά μας και σε άλλους ανθρώπους. Εγώ αυτό που συνιστώ είναι ότι δε χρειάζεται πανικός».

Αισχρά μηνύματα δέχεται ασθενής με κορωνοϊό στη Ρόδο

Σοκ προκαλεί στη Ρόδο το γεγονός ότι γυναίκα που νόσησε με κορωνοϊό δέχεται αισχρά μηνύματα.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Είμαι ο πρώτος ενήλικας με Covid-19 στη Ρόδο. Tα απαίσια σχόλια και μηνύματα που έχω λάβει εγώ και ο άντρας μου, είναι αηδιαστικά. Κανείς δεν έχει ρωτήσει εάν είμαι εντάξει, απλώς με βλέπουν σαν ασθένεια. Παρακαλώ, όλοι να μείνετε ασφαλείς και να είστε ευγενικοί. Δε θα ρίσκαρα τη ζωή κανενός, ούτε θα έκανα το λάθος να μολύνω κάποιον».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top