Ιερά Σύνοδος: Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών για το Πάσχα

Πώς θα έρθει το Άγιο Φως

H Διαρκής Ιερά Συνόδος συνεδριάζει εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Οι Ιεράρχες ζητούν όλες οι εκκλησίες να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών τις ημέρες του Πάσχα. 

Χωρίς την παρουσία  πιστών αλλά μόνο με τον ελάχιστο αριθμό κληρικών και ψαλτών  ζητά η  Διαρκής Iερά Σύνοδος να λειτουργήσουν όλες οι εκκλησίες από τη Κυριακή των Βαΐων και μετά. Η μετάδοση των λειτουργειών θα γίνεται από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και όπου υπάρχει η δυνατότητα μέσω Ίντερνετ. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εισήγηση του έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση και πως αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, προτρέποντας τους πιστούς να κάνουν τα σπίτια του μικρές εκκλησίες.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την παροχή υγειονομικού εξοπλισμού και έθεσε τα κοινωνικά ιατρεία της Αποστολής στη διάθεση της πολιτείας. Η κυβέρνηση που φοβάται πως οι πιστοί μπορεί να συνωστίζονται τη Μεγάλη εβδομάδα έξω από τους ιερούς ναούς αν γίνεται λειτουργία , θα πάρει την  απόφαση για το τι τελικά θα ισχύσει  την επόμενη εβδομάδα. 

Όσον αφορά στη μεταφορά του Αγίου Φωτός, μέχρι στιγμής οι Ισραηλινοί φαίνεται ότι θα επιτρέψουν την τελετή αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Λόγω των  αυστηρών μέτρων που έχουν επιβάλει, ο σχεδιασμός της ελληνικής πλευράς προβλέπει την αποστολή αεροπλάνου στα Ιεροσόλυμα για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, έστω και αν μέσα είναι μόνο ο πιλότος. Η υποδοχή του θα γίνει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top