Γαργαλιάνος στο Star: «Οι λίγοι μπορούν να καταστρέψουν τους πολλούς»

«Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα ξέρουμε τι γίνεται με την πανδημία»

Στις εικόνες του συνωστισμού, που προκάλεσαν οργή, αναφέρθηκε ο κ.Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Γιος θύματος από κορωνοϊό: «Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε!»

Όπως επεσήμανε ο κ.Γαργαλιάνος, η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή στην Ελλάδα λόγω των μέτρων που πάρθηκαν εγκαίρως, όμως ανά πάσα στιγμή αυτό μπορεί να ανατραπεί

Δεν είναι σωστό να μη τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, τόνισε, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι για όλους είναι δύσκολο να μένουν απομονωμένοι. «Θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να σκέφτονται τα λόγια του συμπατριώτη από τη Δαμασκηνιά, που περιμένει παιδί και είναι μακριά από τη γυναίκα του κι έχασε τον πατέρα του και τον παππού του. Για να μη ζήσουμε τέτοια δράματα, για να μη γίνουμε Ιταλία και Ισπανία, θα πρέπει να έχουμε μια αυτοσυγκράτηση. Άλλωστε, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα ξέρουμε τι γίνεται με την πανδημία» επεσήμανε.

«Οι λίγοι μπορούν να καταστρέψουν τους πολλούς» παραδέχτηκε και πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο τα υποκείμενα νοσήματα επικίνδυνα για όσους νοσήσουν. «Εικάζουμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι υπάρχουν άνθρωποι έχουν μια ευαισθησία, η οποία είναι καθορισμένη από το γεννητικό τους υλικό, μια ευπάθεια, που δεν είναι δυνατόν να ανιχνευθεί. Γι΄αυτό βλέπουμε κάποιους ανθρώπους υγιής και νέους να έχουν άσχημη κατάληξη» τόνισε ο κ.Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Ο ίδιος κατέληξε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου ή ίσως και στις  Απριλίου να ξέρουμε για την πανδημία, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την ατομική ευθύνη όλων μας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top